http-%2F%2Fhypebeast.com%2Fimage%2F2017%2F10%2Fyashica-y35-digifilm-camera-1
V zraku · tehnologija · gadgeti

Za Yashico se je vse začelo davnega leta 1949 v japonskem Naganu, kjer so sprva izdelovali elektronske dele za ure. Sledilo je obdobje fotoaparatov in največji uspeh so poželi 16 let pozneje z modelom Electro 35, ki so ga prodali kar v 8-milijonski nakladi. Nato so v osemdesetih letih znamko kupila večja podjetja in sled se je počasi izgubila. A zdaj se vračajo. S kampanjo na Kickstarterju želijo iz stekleničke izvabiti duha legendarne Electro 35. V sodobni preobleki, seveda.

Fotoaparat Yashica Y35 je replika modela Electro 35 zgolj po videzu.

Namesto pravega filma boste vanj vstavili digiFilm, ki je pravzaprav kartuša z naborom vtičnikov, ki skrbijo za različne filtre pri fotografiji. Y35 so opremili s 35-milimetrsko lečo, zaslonko f/2,8 ter svetlobnim tipalom CMOS velikosti 1/2,3 palca in 14 megapiksli. Hitrosti zaklopa ne boste mogli spreminjati, saj je nastavljena samodejno. ISO vrednosti pa boste izbirali kar pri nakupu digiFilma, ki ga ponujajo v štirih različicah, in sicer barvni ISO 200 in ISO 1600, črno-beli ISO 400 ter kvadratni format 120. Imejte v mislih, da film vseeno ni pravi, tako da boste fotografije morali shraniti na kartico SD.

Za analogne zanesenjake in nostalgike so še vedno pustili ‘vrtenje filma’ po vsaki zajeti fotografiji, čeprav gre zgolj za manever, saj kot smo že povedali, da pravega filma notri ni. Ostane samo pravi občutek.

Ideja je romantična, kako se bo pa Yashica Y35 boril s kakovostjo fotografije pametnih telefonov, ki zavzemajo prostor vsakega žepa, bomo pa še videli. Na Kickstarterju je cena zanj 120 evrov, za različico Deluxe, ki so jo oblekli v usnje, pa 280 evrov.

Galerija – Fotoaparat Yashica Y35: novo vstajenje legende?

Fotoaparat Yashica Y35: novo vstajenje legende?Odpri galerijo

starwars-powerbot-samsung-designboom-1800 Samsung Star Wars: robotski sesalniki s temne strani 1000-500-citymagazine-cover Nova akcijska kamera Casio G’z Eye: robustna, a privlačna Amazon Kindle Oasis: zdaj tudi vodoodporen Amazon Kindle Oasis: zdaj tudi vodoodporen Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni · · ·