phase-one-camera
V zraku · tehnologija

Danski proizvajalec Phase One, ki izdeluje fotoaparate namenjene fotografskim studijem in profesionalcem, je pod imenom Phase One Alpa A-Series na trg poslal trio fotoaparatov, pred katerim se skrijejo še tako vrhunski fotoaparati. Ponašajo se namreč z ubijalsko resolucijo. So plod sodelovanja med podjetjema Phase One in ALPA. Prvi mu je dal ”srce in dušo”, drugi pa telo (”body”).

Serija Phase One A-series sestoji iz treh modelov- A250, A260 in A280- ki jih krasi brezzrcalni ”body” ALPA 12TC in vsestranski srednji (”medium”) format Phase One IQ2 serije Digital back. Brezzrcalni fotoaparat ima namreč to prednost, da ni težak kot zrcalno-refleksni (DSLR), a je zato precej zmogljivejši kot kompaktni. Združuje torej najboljše obeh svetov, večja tipala in zamenljive objektive na eni ter lahkost in mini mere na drugi strani.

PREBERITE ŠE: Hasselblad stellar II: Kompaktni fotoaparat višjega cenovnega razreda

A250 ima 50-megatočkovni senzor in se od trojice najbolje znajde v situacijah s slabo svetlobo. Model 260 (60-megatočkovni senzor) je idealen za dolge ekspozicije, medtem ko je A280 z 80-megatočkovnim senzorjem za vse tiste, ki se želijo maksimalne resolucije. Z njimi prihajajo tudi trije objektivi in sicer Alpagon 5.6/23 mm, Alpar 4.0/35 mm in Alpagon 5.6/70 mm, kar je enako 15 mm, 22 mm oz. 45 mm na fotoaparatih s polnim formatom (”full frame”).

Odpri galerijo

Screen Shot 2014-12-16 at 13.32.42 LoudGIF: spletna stran za preprosto izdelavo glasbenih GIF-ov cover-facebook-2015 Facebook leta 2015: droni, navidezna resničnost in tekstanje cloud_city HAVOC – lebdeče mesto na Veneri, kamor se seli človeštvo screen-webapp-contact FullContact – razširitev za Gmail, ki te bo sezula ·