la dolce vita italija
V zraku · buzz buzz

Več kot petdeset let je fotograf Charles H. Traub v svoj objektiv lovil najbolj ekspresivne trenutke okoli sebe. A najbolj navdušujoče fotografije so prav gotovo tiste iz 80. let prejšnjega stoletja, ko je prvič potoval v Italijo in bil priča slovitemu uličnemu življenju, ki ga Italijani imenujejo “la dolce vita”.

V 80. letih prejšnjega stoletja je Traub obiskal različne dele Italije, tam preživel dva do tri tedne hkrati ter dokumentiral zanimiv življenjski slog, ki ga je poimenoval la dolce vita (sladko življenje). Svoboda, ležernost in raznovrstnost so zaznamovali ta čas, danes pa smo jim lahko priča večinoma le še na fotografijah. Po besedah fotografa danes ulične kulture v Italiji skorajda ni več, razlog za to pa so težave, povezane z globalnim gospodarstvom. Celotna serija fotografij, ‘časovna kapsula’ Italije, je na voljo v knjigi Dolce Vita: Italy In the 1980’s.

Galerija – Fotografije 80. v Italiji, ki razkrivajo, kaj pomeni “la dolce vita”

Dolce Vita: Italy In the 1980’s: pravi pomen 'sladkega življenja'Odpri galerijo

Ne hiti, da ne boš razočarana: toliko dolgo se dopisujta, preden gresta na prvi zmenek Sam svoj šef: ilustracije, ki odlično prikažejo, zakaj je dobro živeti sam steve-jobs-macintosh-apple-success-story-financial-value-market 11 pravil Steva Jobsa, zaradi katerih je bil Apple tako uspešen BeFunky Collage 10 najboljših avtomobilskih iger vseh časov giphy (1) 5 navad, zaradi katerih je lažje vstati iz postelje bolj zgodaj · · ·