"Vse je odvisno od kota, svetlobe, ličil, in seveda, Photoshopa."
V zraku · buzz buzz

Tudi vas ob pogledu na Instagram zagrabi “faušija”, ljubosumje, ko gledate vse tiste popolne fotografije, kjer imajo vsi popolna telesa, popolne lase, popolno ozadje? No, naj vas potolažimo. Te fotografije so daleč od resnice. Pa saj to že najbrž veste, kajne? Da pa lahko gre za resnično velika odstopanja, ki vas bodo pustila odprtih ust, pa se lahko prepričate v nadaljevanju.

“Oh, kako so lahko tako popolni?”, “Kakšna srečnica je!”, “Ta je zadela na genski loteriji.” … To je le nekaj izjav, ki se nam porodijo ob pogledu na popolne fotografije na Instagramu. Ampak se ob tem zavedamo, koliko dela je v to vloženega in predvsem, kako zelo so lahko te fotografije ‘lažne’? Želja, da bi bili videti popolno, lahko vodi do resnih težav s samozavestjo in do uporabe orodij, ki lahko ljudi spremenijo tako zelo, da jih ne prepoznamo več.

A se ne pretvarjajo prav vsi! Nekatere Instagramerke so glede truda, ki ga vložijo v nastanek popolne fotografije, precej odprte, kot je na primer Kim Britt. Youtuber Ethan Klein pa je celo pripravil video, kjer je izpostavil lažne modele.

Da gre včasih res za neverjetna odstopanja, ki lahko, zaradi prepričanja, da je to resnično in da popolnost obstaja, naredijo več škode kot koristi, lahko vidite v spodnji galeriji. Med njimi je tudi več znanih osebnosti, ki jih imajo, na žalost, mnoga mlada dekleta za vzor.

Galerija: fotografije, ki dokazujejo, da je vse na Instagramu laž

"Najprej se prepričaj, če tudi tvoja prijateljica uporablja Photoshop."Odpri galerijo
Življenje brez obžalovanja: 30 stvari, ki jih moraš narediti pred 30. letom Življenje brez obžalovanja: 30 stvari, ki jih moraš narediti pred 30. letom shutterstock_447767809 (1) Najlepše ženske 21. stoletja: popolna kombinacija lepote, karizme in ženstvenosti 8 stvari, ki jih morate vedeti, preden se odpravite na tetoviranje To morate vedeti, preden se odpravite na tetoviranje! BeFunky-collage (19) Antiselfiji: ženska objavlja selfije, na katerih je “mrtva”, ker …