mcdonalds
V zraku · buzz buzz

Najbolj preproste stvari lahko postanejo simbolične. Odprtje Mc’Donald’sa je nekaj vsakdanjega, saj jih je gazilijon po svetu. Toda prvi sovjetski Mc’Donald’s v Moskvi? To je nekaj povsem drugega.

Pobuda za odprtje McDonald’s v Moskvi se je začela s sodelovanjem med McDonald’som iz Kanade in mestnim svetom v Moskvi. George Cohon, ustanovitelj in izvršni direktor družbe McDonald’s Canada je srečal sovjetske uradnike na letnih olimpijskih igrah leta 1976 v Montrealu, kjer naj bi se prvič pogovarjali o odprtju poslovalnice hitre prehrane tudi v Moskvi. In 14 let pozneje, 31. januarja 1990, je njihova ideja postala resničnost.

V času gradnje naj bi to bil največji McDonald’s na svetu. V prostoru je bilo 900 sedežev, delalo pa je 600 delavcev, ki so bili skrbno izbrani med 35.000 prijavitelji.

Poročali so, da je restavracija pričakovala, da bo v prvem dnevu postregla 1000 obiskovalcev. Big Mac stal 3,75 rublja, ljudje pa so želeli pokusiti novost. Na Puškinskem trgu je več kot 5000 sovjetskih državljanov čakalo na odprtje restavracije, v dnevu pa se je zgolj zaradi enega hamburgerja v restavraciji zvrstilo 30.000 obiskovalcev.

Danes, ko živimo v času množičnega oglaševanja in nenehnega odpiranja novih objektov, si niti ne moremo predstavljati, da bi se lahko v enem dnevu na enem mestu zbralo toliko ljudi. V galeriji slik lahko vidite, kako je ta bil videti ta epski dan.

Galerija slik – McDonald’s v Moskvi

McDonald's v Moskvi.Odpri galerijo

haha Najbolj smešne fotografije živali 2018 so resnično prikupne Najhujši trenutki v zgodovini manekenstva plastičnih lutk. Najhujši trenutki v zgodovini manekenstva plastičnih lutk Žalostne fotografije, ki prikazujejo, kako distopična je naša družba Žalostne fotografije, ki prikazujejo, kako distopična je naša družba shutterstock_1109320253 Kateri član kraljevske družine si glede na svoje astrološko znamenje? · · · ·