PicMonkey Collage
V zraku · buzz buzz

Pomembnost, ki jo pripisujemo trenutku, ko se zazremo nekomu ali nečemu v oči, je sila velika. In nič kaj čudno ni, da nas bitja, ki imajo dve različni barvi oči tako osupnejo. Gre za tako imenovano heterokromijo, ki je pri ljudeh precej redka, veliko več pa se pojavlja v živalskem svetu, se posebej pri mačkah. Oglejte si neverjetno čudovite živali z dvema različnima barvama oči.

Heterokromija je genetska lastnost in pojav pri katerem ima bitje, ki je navadno enobarvno, dve barvi ali več. Lahko je posledica parjenja med sorodstvom, genetske dediščine ali mutacije. Pri nekateri pasmi mačk, kot je turška angora mačka, je heterokromija zaželjena. Na seznamu neverjetno lepih živali z dvema različnima barvama oči, pa se je znašla tudi mačka Venus, ki je heterokromatična zaradi himerizma, zelo redke kromosomske motnje, za katero je značilno, da ima v enem telesu organizem kar dva različna DNK zapisa.

PREBERITE ŠE: Smešni psi, ki ne obvladajo skrivalnic

Oglejte si neverjetno lepe živali z dvema različnima barvama oči v galeriji.

Neverjetno lepe živali z dvema različnima barvama očiOdpri galerijo
Tony Spyra Tony Spyra: umetnine iz vsakdanjih predmetov so “vizualizirane besedne igre” cover Tudi psi so lahko kdaj poredni Elegantni geometrični tatuji Chaim Machlev: elegantni geometrični tatuji dog leather leash Deset zanimivosti, ki jih o svojem psu še ne veste! · · · ·