Slavolok zmage, Pariz, Francija
Utrip mesta · destinacija

Zbirka fotografij, ki prikazujejo največje in najlepše naravne in kulturne znamenitosti na svetu, je dokaz, kako zelo pomembni dejavniki so okolica, perspektiva in osvetlitev fotografije. Svetovne znamenitosti so, ko jih pogledamo od daleč, veliko manj atraktivne. Ali pa še toliko bolj.

Vsaka svetovna znamenitost je posneta z dveh različnih zornih kotov in pri nekaterih je skoraj nemogoče verjeti, kako velika je pravzaprav razlika in da je na obeh fotografijah res isti objekt. Kompozicija pa ni edina stvar, ki ločuje te fotografije, nekatere od njih namreč dokazujejo tudi to, kako zelo zavajajoča je lahko fotografija. Večina od nas si Taj Mahal predstavlja v objemu prekrasnih in urejenih vrtov, resnica pa je povsem drugačna. Druge svetovne znamenitosti, kot je na primer Centralni park v New Yorku, pa svojo lepoto in slavo upravičujejo ne glede na to, iz katerega zornega kota so bile fotografije posnete.

Oglejte si galerijo, ki bo spremenila vaš pogled na svetovne znamenitosti.

Piramide v Gizi, EgiptOdpri galerijo
Fraserjev otok, Queensland, Avstralija Prekrasni kraji, ki jih lahko obiščemo bosi in brez majice Hotel Grand Bretagne Atene – grška prestolnica ponovno na sceni 14. Le Mont Saint-Michel - Francija 37 izjemnih svetovnih destinacij Colmar. Foto: Omg Cute Things 13 pravljičnih krajev v Evropi, ki jih morate vsaj enkrat obiskati · · · ·