afghani-skater-girls 2
V zraku · buzz buzz

Skateistan je neprofitna organizacija, ki afganistanske deklice, ki jim je med drugim prepovedano kolesarjenje, preko skejtanja spodbuja k izobraževanju. Oglejte si fotoserijo, ki prikazuje afganistanske deklice na svojih skejtih.

Avstralski skejter Oliver Percovich je leta 2007 ustanovil neprofitno organizacijo Skateistan, ki mlade (predvsem afganistanske deklice) preko športa spodbuja k izobraževanju.

Organizacija, ki je od ustanovitve naprej vedno bolj uspešna in svetovno priznana, je navdušila tudi britansko fotografinjo Jessico Fulford-Dobson, ki se je odločila afganistanske skejterke ujeti v fotografski objektiv. Leta 2012 je obiskala program v Kabulu, za obisk pa se je odločila predvsem po tem, ko je izvedela, da je večina udeležencev programa ženskega spola. Ker se Afganistanke srečujejo s številnimi prepovedmi, med katerimi je tudi vožnja kolesa, je po zaslugi Skateistana skejtanje v Afganistanu postal najbolj priljubljen ženski šport, saj deklicam poleg fizične aktivnosti ponuja tudi večji občutek svobode.

V galeriji si oglejte ganljivo fotoserijo Skate Girls of Kabul.

Afganistanske deklice na svojih skejtihOdpri galerijo
PicMonkey Collage Zaroka – kako gredo na kolena inovativni moški Kaj dolžina prstov pove o tebi? Kaj o vaši osebnosti pove dolžina prstov na vaših rokah? Tima razglasil 100 osebnosti leta 2015 na svetu. Kanye West med 100 najvplivnejšimi ljudmi na svetu po izboru revije Time #2015 Način, ki v 40 sekundah uspava dojenčka. Trik, kako v 40 sekundah uspavati dojenčka ·