Impresionizem na francoskih vlakih
Utrip mesta · mobilno

Notranjost večine vlakov je podobna; splošno gledano so vse dolgočasne in precej brezizrazne, ton pa jim dajejo sedežne prevleke. No, ne v Franciji. Tam so vlaki opremljeni, kot bi vstopili v secesijsko ali baročno stavbo, polno poslikav in s stropom, vrednim Sikstinske kapele. S projektom želijo Francozi množicam približali umetnost.

Vlaki francoskih državnih železnic SNFC imajo notranjost, vredno palač. Gre za projekt, s katerim poskušajo množicam približati visoko umetnost. V resnici gre za preslikavo notranjosti muzeja d’Orsay, posnemanje arhitekture Versajske palače, trajnega spomenika absolutistične vladavine Ludvika XIV., naletimo tudi na fotografije kina Gamount, najstarejšega filmskega studia na svetu, in dela slikarjev Camilla Pissarra in Clauda Moneta.

PREBERITE ŠE: Srbski ”hitri” vlaka tarča posmeha!

Francoske železnice so sicer močno povezane z umetnostjo, saj številne linije vozijo do muzejev in galerij, zdaj pa je ta vez postala še tesnejša.

Impresionizem na francoskih vlakihOdpri galerijo
Garaža polna izjemno redkih Lamborghinijev Ta japonska garaža je pravi rudnik Lamborghinijev Trocader fixie kolo Trocadero-fixie: kolo, ki ga krmilite z boki Lego Technic replika Porscheja 911 GT3 RS Detajlna Lego Technic replika Porscheja 911 GT3 RS Motorne sani Snoped Snoped: motorne sani kot iz pekla ·