Nenadkriljive nogavice Free Your Feet.
Utrip mesta · moda

Nogavice uporabljamo vsak dan, cel dan (okej, razen poleti, ko je res vroče), zato je njihova kvaliteta še kako pomembna. A nobene nogavice na sežejo do kolen (no razen dokolenke) športnim nogavicam na prste Free Your Feet (FYF) znamke Swiss Barefoot Company, ki je izdelala neprebojne in praktično neuničljive nogavice na prst iz materiala, ki je močnejši kot kevlar! Nogavice, ki so trpežnejše kot obutev dobite na Kickstarterju.

Podjetje Swiss Barefoot Company je izdelalo praktično neuničljive nogavice na prste Free Your Feet, ki varujejo vaše noge kot tajna služba predsednika ZDA in bodo šle z vami v grob. Narejeno so namreč iz materiala Dyneema nizozemskega podjetja DSM, ki je 15x močnejši kot jeklo in celo močnejši kot para-amid sintetično vlakno znano kot kevlar, ki ga uporabljajo v neprebojnih jopičih. Izdelane so za uporabo med aktivnostmi, ki od uporabnika sicer zahtevajo, da je bos. Njihov namen pa ni toliko neuničljivost- čeprav so, kot trdi švicarsko podjetje, stkane iz najmočnejšega vlakna na svetu- kot to, da zaščitijo podplate in druge dele stopala pred urezninami in drugimi poškodbami.

Odporne so na vodo in imajo na podplatu pikice za boljši oprijem na spolzkih površinah kot je na primer deska za surfanje. Na voljo so kot klasične ali kratke nogavice (za moške in ženske), ki pa bi jih prej iskali na oddelku obutve kot pa nogavic, saj jih lahko smatramo kar za športne copate (sploh, ker jih zelo enostavno obujemo in sezujemo). Kos so namreč tudi ostrim skalam, skratka vsakršnim tudi še tako neugodnim razmeram, ki ste jim podvrženi pri vaši aktivnosti.

PREBERITE ŠE: Sole Socks: Nogavice, ki bodo rešile poletje

Človeška noga je bila ustvarjena, da bi bila bosa in Švicarji pravijo, da so želeli ustvariti izdelek, ki bo pomagal atletom, da si povrnejo ta prvinski občutek stika s tlemi in da telo lahko izkusi večjo mišično aktivnost, za katero jih ”prikrajša” športna obutev. FYF nogavice lahko za (preračunanih) 45 evrov prednaročite na Kickstarterju, kjer so še pred koncem kampanje presegle zastavljen finančni cilj za večkrat kot so močnejše od jekla.

Nenadkriljive nogavice Free Your Feet.Odpri galerijo
Katera sončna očala so prava za vaš obraz? Kako izbrati sončna očala, ki pašejo vašemu obrazu? Retro superge so nazaj Geekovske superge, ki bodo vladale jeseni Torbica za hitro prehrano Torbica, ki jo je navdihnila Big Mac-ova embalaža S kavbojkami Hellojeans lahko napolnite svojega iPhona. Joe’s Jeans #Hello – najboljše kavbojke za lastnike pametnih telefonov