Freedrum
V zraku · tehnologija · gadgeti

Ste si od nekdaj želeli igrati bobne, pa niste imeli primernega prostora, kjer bi lahko vadili, saj ali niste imeli dovolj manevrskega prostora ali pa zaradi hrupa tega niste mogli početi zaradi sosedov? Morda zaradi obojega? Zdaj tega problema ni več. Spoznajte Freedrum, tehnološki pripomoček za palčke za bobne, ki omogočajo navidezno igranje bobnov, ki se zdi kot pravo, saj prepoznava gibe. Napravo montirate na palice, povežete s telefonom in bobnanje se lahko začne!

Freedrum ponuja alternativo klasičnemu igranju bobnov. Zdaj lahko bobne igrate neslišno kjerkoli in kadarkoli, tudi sredi noči, brez bojazni, da bi koga zbudili.

Freedrum prihaja s Švedske in omogoča navidezno igranje bobnov, ki pa v veliki meri posnema pravo. Edino, kar manjka, je fizični stik z bobni, vse ostalo, torej gibi, pa ostaja enako.

PREBERITE ŠE: Pametna zapestnica CMRA – kamera za pametno uro Apple watch

Pripomoček, ki ga montiramo na palice, namreč prepozna gibe rok, zato ve, po katerem bobnu udarjate, naj bo to činela, bas boben, hi-hat, snare, tom tom, ride … Vse, kar potrebujete, je elektronski pripomoček in pametni telefon oz. tablica, s katerim se naprava brezžično poveže. Tako preprosto je!

Freedrum je namreč opremljen s tipali, ki spremljajo položaj in premike rok uporabnika, aplikacija pa to pretvarja v zvoke različnih bobnov. Freedrum lahko uporabljamo v kombinacij z aplikacijo Apple Garageband ali drugimi, ki podpirajo Bluetooth Midi. Na platformi za množično financiranje Kickstarter jih lahko naročite za 73 evrov. V kompletu dobite dva nastavka. Za nekaj dodatnih evrov dobite štiri, dva za noge, ker brez bas bobna in hi-hat činel pač ne gre. V posnetkih zgoraj si lahko ogledate, kako Freedrum deluje v praksi.

Galerija – Freedrum:

FreedrumOdpri galerijo

Think Ink Pen: pisalo za pomiritev živcev Think Ink Pen: pisalo za pomiritev živcev Pametna zapestnica CMRA za uro Apple Watch Pametna zapestnica CMRA – kamera za pametno uro Apple watch will-i-am-wireless-buttons-bluetooth-earphones-01 i.am+ BUTTONS: Will.i.am predstavil modne brezžične slušalke shell aplikacija ki dovoljuje poslušanje otrokovega srčnega utripa Shell: mobilna aplikacija, ki nosečnicam omogoča poslušanje otrokovega srčnega utripa ·