p-1-this-adorable-robot-connects-lonely-millennials
V zraku · tehnologija · gadgeti

Ali si predstavljate, da imate doma robota, ki vam prisluškuje, uporablja umetno inteligenco in dogajanje deli z vašimi prijatelji na družbenih omrežjih? Sliši se nekoliko strašljivo, a odslej bo to mogoče.

Fribo je robot za družbena omrežja, ki so ga južnokorejski inovatorji predstavili na mednarodni konferenci ACM/IEEE. Nadvse zanimiv je njegov dizajn, ki spominja na mačko. Morda so ustvarjalci s tem želeli namigniti, da lahko Fribo zamenja vašega hišnega ljubljenčka.

Robot je sposoben zaznavati običajne zvoke, ki smo jih vajeni poslušati ob opravljanju hišnih opravil. Mednje spadajo zvok vakuumskega sesalnika, pralnega stroja in odpiranja različnih vrat. Tako denimo ob odpiranju vrat hladilnika Fribo ugotovi, kaj ste storili, in o tem v skupnem pogovoru obvesti vaše prijatelje. Pošlje jim posebno sporočilo: ”Nekdo je odprl vrata hladilnika. Kaj bo jedel prijatelj?”

Fribo je ustvarjen na način, ki mu omogoča prepoznavanje dotlej še neznanih zvokov, zato se lahko sčasoma nauči veliko novega. Njegov ultrasonični senzor pomaga določiti, ali se nahajate v sobi, prav tako pa izmeri temperaturo, vlažnost in svetlobo.

Fribo je bil ustvarjen z namenom, da okrepi vsakodnevno komunikacijo med osebo in njenimi prijatelji. Zanimivo je, da ne razkriva identitete storilca dejanja. Če živite sami, je sicer več kot očitno, da ste vi zakrivili določeno stvar.

Aspire_S24_overview_hero_large Acer Aspire S 24: najtanjši Acerjev ‘vse v enem’ računalnik doslej GoPro Hero Novi GoPro Hero: kot nalašč za novopečene snemalce tab_10.0 Acer Chromebook Tab 10: Google s svojo prvo tablico Chromebook ipad-201803-gallery5 Apple predstavil novi 9,7-palčni iPad · ·