Prijatelji kot muzikal
Kulturni izbor · odri

Čeprav oboževalci že leta navijajo za to, da bi se Prijatelji (Friends) – Matthew Perry kot Chandler Bing, Courteney Cox kot Monica Geller, Lisa Kudrow kot Phoebe Buffay, Jennifer Aniston kot Rachel Green, Matt LeBlanc kot Joey Tribbiani in David Schwimmer kot Ross Geller – vrnili na male zaslone, pa nič ne kaže na to, da bi bila njihova želja uslišana. Ali pač? Priljubljena humoristična nanizanka se namreč seli na gledališke odre. Kot glasbena parodija z naslovom Friends! The Musical bo zaživela že to jesen.

Legendarna humoristična nanizanka Prijatelji (Friends), ki govori o skupini prijateljev, živečih na Manhattnu v New Yorku in so jo snemali kar 10 sezon (1994-2004), ostaja ena od najbolj priljubljenih nanizank širom sveta. Oboževalci si že leta želijo, da bi se podobno kot nanizanka Polna hiša ali serija Midve z mamo vrnila na male zaslone.

Zdaj bodo vsaj delno prišli na svoj račun, saj bodo Prijatelji zaživeli na gledaliških odrih v obliki muzikala Friends! The Musical.

PREBERITE ŠE: Slovenski muzikal Vesna prihaja na odre junija 2017

Gre za neuradno ‘nadaljevanje’ ustvarjalcev parodij, kot so Bayside! The Musical!, 90210! The Musical!, Katdashians! The Musical! in Full House! The Musical! Muzikal bo gostilo newyorško gledališče The Triad Theatre. Napisala sta ga Bob in Tobly McSmith, od glasbe, ki je bila pomemben del nanizanke, pa bomo med predstavo slišali skladbe, kot so ”The Only Coffee Shop in New York City,” “45 Grove Street – How Can We Afford This Place?” in “We Were on a Break”.

Ni še znano, ali bo v muzikalu nastopil kateri izmed igralcev iz prvotne zasedbe. Premiera je napovedana za september 2017.

image_13534305_1 Slovenski muzikal Vesna prihaja na odre junija 2017 Simfonija otožnih pesmi Premiera: balet Simfonija otožnih pesmi SAGA2_tisk (1) Premiera: muzikal Alpska saga v Špas teatru Vranja Vrata teaser image (2) lowRes_Mia Premiera: gledališka nadaljevanka Vranja vrata v MGL · · · · · · ·