shutterstock_432696391
Utrip mesta · kulinarika

Fructal predstavlja nov izdelek, motni jabolčni sok, narejen izključno iz slovenskih jabolk. Uspešen projekt vipavske breskve so tako razširili še na področje jabolk.

V Fructalu nadaljujejo uspešno zgodbo Vipavske breskve, kjer so v sodelovanju s pridelovalci razvili izdelek, ki je narejen izključno iz breskev, ki prihajajo iz Vipavske doline. To uspešno zgodbo so sedaj razširili tudi na področje jabolk. Predstavili so nov izdelek – Fructal Superior, 100% Slovensko jabolko. Gre za sveže stisnjen sok, ki ni filtriran in je pripravljen izključno iz slovenskih jabolk.

V ta namen je Fructal odkupil 2.300 ton jabolk, izključno od slovenskih pridelovalcev, le-ti pa večinoma prihajajo iz Dolenjske. Fructal se je že prej uvrščal med največje odkupnike sadja v Sloveniji, z uvedbo novega soka – Fructal Superior, 100% slovensko jabolko, pa je s 5.000 odkupljenimi tonami sadja na leto, postal največji odkupnik sadja v Sloveniji. Jabolka tudi sicer predstavljajo največji delež v pridelavi sadja pri nas, v zadnjih letih ta delež znaša v povprečju več kot 70% pridelanega sadja.

gostilna pri trubarjevi mami Gostilna pri Trubarjevi mami: slovenske avtohtone jedi na Gospodarskem razstavišču BeFunky-collage (11) Bizarno! Restavracije, ki so s postrežbo hrane šle predaleč IK_Snohetta-Under_0915-crop Under: odprta je prva podvodna restavracija v Evropi Restavracija in bar Pinija Restavracija in bar Pinija: vrhunska lokacija in sredozemske poslastice · ·