Brezzrcalni fotoaparat Fujifilm X-A3
V zraku · tehnologija

Japonski Fujifilm je predstavil novega člana družine X, Fujifilm X-A3, retro fotoaparat za ljubitelje selfijev. S svojim aluminijastim ohišjem, odetim v umetno usnje, je tipičen predstavnik serije X, ki jo sestavljajo brezzrcalni fotoaparati, ki kombinirajo klasičen videz in najnaprednejšo tehnologijo. Na voljo bo oktobra 2016.

Fujifilm X-A3 je retro fotoaparat za selfi generacijo. Brezzrcalnež navzven obuja spomine na čase klasične fotografije, v sebi pa skriva vso tehnologijo, ki jo od sodobnega fotoaparata pričakujemo. Z njim Japonci ciljajo na mlajše občinstvo.

PREBERITE ŠE: Nikon snuje ”štirioki” kompaktni fotoaparat, ki ima štiri objektive!

Zakaj je za Fujifilm X-A3 vredno odšteti pribl. 600 evrov? Ker lahko z njim snemate videoposnetke Full HD v ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk (do 60 slik na sekundo, kar omogoča, da ustvarite tudi kakovosten počasen posnetek) in fotografirate pri ločljivost 24 milijonov slikovnih točk (6000 x 4000, format APS-C, kar je enako velikosti senzorja komercialnih DSLR-jev).

Ker standardni razpon ISO znaša 200–6400 in ga je moč razširiti na 100–25.600. Ker ga krasi vrtljiv LCD-zaslon na dotik (180 stopinj), s čimer se približa načinu uporabe pametnega telefona. Ker se ponaša z brezžično povezljivostjo, kar v praski pomeni, da lahko fotografije pošljemo na drugo napravo prek brezžičnega omrežja in brez podatkovnega kabla. Fujifilm X-A3 je na voljo v treh barvah, in sicer v rjavi, roza in srebrni. Pripada mu objektiv XC 16-50mm F3.5–5.6 OIS II.

Fotoaparat Fujifilm X-A3:

Brezzrcalni fotoaparat Fujifilm X-A3Odpri galerijo

Priljubljenost brskalnikov v Sloveniji. Najbolj priljubljen brskalnik 2016 v Sloveniji je … Kaj se zgodi na internetu vsakih 60 sekund? Kaj se na internetu zgodi vsakih 60 sekund? The Pipe morsko vodo spreminja v pitno. Pipe – solarna instalacija, ki slano vodo spreminja v pitno Osebni računalnik HP Omen X Desktop Namizni računalnik HP Omen X Desktop je dober omen za prihodnost PC-jev · ·