Fotoaparat Fujifilm X-T200
V zraku · tehnologija · gadgeti

Fujifilm z novim brezzrcalnim fotoaparatom X-T200 meri na uporabnike, ki želijo iz svojih pametnih telefonov preskočiti na bolj kakovostno fotografijo/video.

Fujifilm je v zadnjih letih predstavil kopico dobrih fotoaparatov za vsak žep. Da so enako kot fotografi pomembni tudi snemalci, je Fujifilm dokazal tudi pri novem modelu X-T200, ki je nadomestil šele dve leti star X-T100. Novejši model je vsekakor konkretno izboljšan in veliko bolj smiseln prispevek fotoaparatom serije X. Senzor ločljivosti 24 MP je tokrat veliko zanesljivejši pri iskanju ostrine in je sposoben snemanja HDR-posnetkov ločljivosti 1080 p pri 120 sličicah oziroma 4 K pri 30 sličicah (prejšnji model je pri 4 K zmogel le 15 sličic na sekundo, kar je bilo praktično neuporabno).

Stabilizacije senzorja nima, zato se za elektronsko stabilizacijo zanaša na dodan giroskop. V veliko pomoč bo prišlo tudi elektronsko kukalo in zaslon, ki ga lahko obračamo v vse smeri. Fujifilm z X-T200 meri na uporabnike, ki bi radi nadgradili fotografijo iz mobilnega telefona. Fotoaparat je majhen in udoben, predvsem pa ‘stajliš’. Bodo pa pozorni uporabniki opazili, da je iz fotoaparata X-T200 izvzetih nekaj privlačnih filtrov tako za video kot za fotografijo ter da je kovinske dele ohišja v večini zamenjala plastika. Kot bo plastičen tudi nov najcenejši objektiv za bajonet X, XF 35 mm f/2 WR. Ta bo stal okoli 200 evrov, medtem ko bo treba za ohišje X-T200 odšteti približno 700 evrov (800 evrov v kompletu z objektivom 15–45mm f/3,5–5,6).

Galerija: Fujifilm X-T200

Fotoaparat Fujifilm X-T200Odpri galerijo

Fotoaparat Leica M10 Monochrom Leica M10 Monochrom: črno-bel fotoaparat za črno-belo fotografijo Pametne kontaktne leče Mojo Lens Mojo Lens: pametne kontaktne leče za razširjeno resničnost download (21) Priklopna postaja DGRule za MacBook Pro: edina postaja, ki jo boste kadarkoli potrebovali sony_gp-vpt2bt_lifestyle Sony GP-VPT2BT: brezžično snemalno držalo z daljinskim upravljanjem · ·