PicMonkey Collage
Utrip mesta · dom

Iznajdljivi britanski oblikovalec Gavin Munro je našel način, kako ustvariti osupljivo in okolju prijazno pohištvo – materi naravi je namreč pustil, da je opravila vso trdo delo. Oče pohištva Full Grown namreč goji pohištvo kar v lončkih. Da, prav ste prebrali. S posebno metodo je tako za prihodnje leto posadil štiristo miz, stolov in senčnikov.

Težko si predstavljamo, da bi nas kos pohištva tako krvavo navdušil. A pohištvo Full Grown pač ni navadno pohištvo. Gavin Munro, genij, ki se mu je porodila ideja o pohištvu iz lončka, v posebej oblikovanih plastičnih kalupih goji mlada drevesa, vodi in obrezuje veje v pravilno obliko še pred cepljenjem. S tem si namreč zagotovi, da so sklepi pohištva izjemno močni. Po potrebi se potem drevesa cepijo, da skupaj zrastejo v en kos.

Ekološko “3D tiskanje”, ki uporablja zrak, zemljo in sonce kot svoj vir materiala, traja več časa kot le rezanje, vijačenje in žaganje lesa za pohištvo, je pa zato veliko bolj okolju prijazna alternativa in končni rezultati so osupljivi.
Pohištvo si lahko vnaprej zagotovimo na uradni spletni strani, prvi kosi bodo pa na voljo v začetku leta 2016.

PREBERITE ŠE: Glop – fleksibilna in gnetljiva posoda, ki se zlahka upogne

V galeriji si oglejte pohištvo Full Grown, ki je zraslo iz lončkov.

Full Grown - pohištvo iz lončkov Odpri galerijo
PicMonkey Collage Viseči cvetlični lončki za epifitske rastline Dossofiorito LIFESTYLE_Runners_Infuse with lemon_Marina_Tomato_CMYK copy Steklenička za vodo Aladdin Infuse: “must have” za aktiven življenjski slog Glop - fleksibilna in gnetljiva posoda Glop – fleksibilna in gnetljiva posoda, ki se zlahka upogne Orhideja Kako ustrezno skrbeti za orhidejo ·