Gabie je prav poseben stolp z dvižnim mehanizmom.
Utrip mesta · arhitektura

Umetnik in oblikovalec Florent Albinet je sredi lene reke La Juine v Domaine de Chamarande v francoskem mestu Essonne, postavil zanimivo inštalacijo, mini stolp z dvižnim mehanizmom, katerega vrh dosežete s poganjanjem pedal. 6-metrski stolp na vitel Gabie, ki nudi novo perspektivno na slikovito okolico, bo za javnost odprt do 1. novembra 2015.

Sredi umirjene reke La Juine v mestu Essonne v Franciji je nedavno zrasel lesen stolp Gabie. 6-metrski stolp na vitel, ki leži v neposredni bližini graščine Château de Chamarande, je prav posebna atrakcija, saj obiskovalcu ponuja spoznavanje narave iz perspektivo, ki je še ne pozna, s tem ko ga dvigne nad rečno gladino in pusti lebdeti v zraku.

Stolp dosežemo s pomočjo splava na pedala, nekakšnega pedalina, da nas vmes ne odnese morski tok, pa poskrbi napeta jeklena vrv med obalo in inštalacijo.

PREBERITE ŠE: Velikanski naravi megafoni Ruup ali Ko narava povzdigne svoj glas

Jeklena vrv je tudi tista, ki nas s pomočjo poganjanja pedal in dvižnega mehanizma dvigne v višave, ko vprežemo enega od dveh sedežev.

Gabie je prav poseben stolp z dvižnim mehanizmom.Odpri galerijo

Megafoni Ruup Velikanski naravi megafoni Ruup ali Ko narava povzdigne svoj glas Luksuzno stanovanje v Port Douglasu (Queensland, Avstralija) Življenje na robu: hiša, ki spominja na vesoljsko ladjo je lahko vaš novi dom Vivood Landscape Hotel Vivood Landscape Resort – panoramske suite za pristen stik z naravo cover-Mark-Zuckerberg-office Mark Zuckerberg nas popelje na virtualni sprehod po novih Facebook prostorih ·