garden bridge-Most z vrtovi, ki bo spremenil podobo Londona (1)
Utrip mesta · arhitektura

Malo je takih arhitekturnih posegov, ki bi povsem spremenili podobo mesta. Projekt ‘Garden Bridge’ bo čez reko Temzo zasadil čudovite vrtove, ki ne le da bodo mestu vdahnil svežino, temveč bo s svojo zeleno oazo povsem spremenil podobo Londona.

Načrt, da bi preko reke Temze zgradili most z vrtovi, je dobil zeleno luč za uresničitev. Garden Bridge, ki ga imenujejo tudi najdražja brv na svetu, bo lociran na območju Temple in bo vseboval preko 270 dreves, rastlin in trav. Idejo za zeleno brv je zasnovala igralka in aktivistka Joanna Lumley, skupaj z oblikovalcem Thomasom Heatherwickom. Projekt, ocenjen na kar 175 milijonov Britanskih funtov, nameravajo uresničiti do leta 2018, ko se bodo čezenj lahko sprehodili prvi pešci.

Garden Bridge bo spremenil podobo LondonaOdpri galerijo

Obstaja upanje, da bo most, ki ga je zasnoval Heatherwick Studio, pomagal zmanjšati zastoje in povečati pretok pešcev čez reko. V projekt Garden Bridge sta vključeni tudi Agencija za okolje in organizacija Natural England, ki bosta poskrbeli za zaščito in ekosistem reke. In čeprav nekateri kritiki pravijo, da bo most povsem zakril pogled na katedralo sv. Pavla in nekatere druge znamenitosti Londona, si lahko takih projektov želimo tudi v drugih metropolah.

UFOGEL Zimske počitnice: Majhne zimske koče za veliko udobje alliownhouse-Eksperimentalen dom, ki se prilagaja bivanjskim potrebam (1) “All I Own House”: Prvi eksperimentalen dom, ki se prilagaja bivanjskim potrebam Nenavadna obcestna kavarna oblečena v reflektivna ogledala Nenavadna obcestna kavarna oblečena v reflektivna ogledala The Buoyant Plavajoči deskarski raj v Melbournu-floating-docklands-surf-park-melbourne-damian-rogers-designboom-01 The Buoyant: Plavajoči deskarski raj v Melbournu · ·