Closeup_Site_Background_2
Utrip mesta · kulinarika

“Freeze-dried ice cream” oziroma liofiliziran sladoled ni nova pogruntavščina, saj so ga s sabo na Luno nesli tudi astronavti misije Apollo 11. Pa vendar takšen sladoled ni bil posebej okusen. Vse do danes.

Cosmik Freeze-Dried Ice Cream je pripravljen s procesom liofilizacije, ki s sušenjem in zmrzovanjem odstrani vodo iz organskih snovi, hkrati pa ohrani njihovo strukturo in sestavo. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno ‘sušenje’ živil, zato ga uporabljamo za občutljive in drage izdelke. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode, čemur sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v materialu sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.

Cosmik Freeze-Dried Ice Cream ima seveda velike prednosti pred konvencionalnim sladoledom. A svoje življenje začne kot popolnoma običajen naravni sladoled narejen in 100-odstotno naravnih sestavin brez dodatkov. Potem mu dodajo ščepec soli in ga obdelajo s posebnim zamrzovalnikom za liofilizacijo.

Gastronaut Ice Cream | Freeze-dried for adventure

Robert Collignon is raising funds for Gastronaut Ice Cream | Freeze-dried for adventure on Kickstarter! The world’s first artisanal freeze-dried ice cream. Organic and unmeltable, so you can enjoy premium ice cream anywhere on the planet.

Rezultat je sladoled, ki mu ni treba biti v hladilniku in ga lahko posledično uživate kjerkoli. Trenutno so na voljo štirje različni okusi.

Gostilna Maribor Gostilna Maribor: kjer se srečata tradiconalna štajerska kulinarika in sodobnost Jean Jullien – Majestic Wine: namesto vsebine na etiketi občutki, ki jih pričara vino Majestic Wine: namesto vsebine na nalepki občutki, ki jih pričara vino čips pringles Čips Pringles ste celo življenje jedli narobe! Brezbarvna kava Clear Coffee CLR CFF: prva brezbarvna kava na svetu – adijo, kavni madeži! · ·