Generator hostel v Berlinu
Utrip mesta · destinacija

Številni hostli po svetu so znani po tem, da odstopajo od ustaljenih predstav o turističnih nastanitvah. Lep primer je slovenski hostel Celica, ki pa še zdaleč ni edini, ki slovi po svojem edinstvenem konceptu. Povsem svoj slog je ”izumil” tudi berlinski hostel Generator Hostel, ki se je pri interjerju poslužil tehnike ”trompe-l’oeil” (francoski izraz za “prevarati oko”), starodavne iluzionistične tehnike, ki bega oko.

Ko vstopite v berlinski hostel Generator Hostel, ste prepričani, da ste zgrešili stavbo in prestopili prag umetniške galerije. Krasi ga namreč serija anamorfoz, varljiv slik, ki pod določenimi pogoji dobijo normalen videz.

PREBERITE ŠE: Book and Bed Tokyo: sanjski hostel za knjižne molje

Umetniška dela s tehniko ”trompe-l’oeil” so plod sodelovanja revije The Lab Magazine in grafične oblikovalke ter umetnice Fanette G, ki sta hostlu dali zares svojstven pečat.

Generator hostel v BerlinuOdpri galerijo
Smučišče v Garmischu. Smučišča v Alpah kažejo zeleno podobo! Kdo je ukradel zimo? Apple Museum v Pragi The Apple Museum: v Pragi na ogled največja zasebna zbirka Applovih izdelkov na svetu Podzemno mesto Coober  Pedy Coober Pedy: podzemno mesto v Avstraliji PicMonkey Collage Instagram: najbolj priljubljene destinacije v letu 2015