Genesis GV80
Utrip mesta · mobilno

Prestiž in skrb za okolje sta bolj kot ne dva skregana pojma. Toda ne v primeru koncepta Genesis GV80, prestižnega športnega terenca na vodik, ki ga je v New York pripeljal Hyundai.

Hyundai je na newyorški avtosalon pripeljal konceptno vozilo Genesis GV80 (Genesis je Hyundaijeva luksuzna divizija), športnega terenca, ki ga poganja vodik. Je sploh prvi poskus te korejske vrhunske znamke v segmentu SUV-jev.

PREBERITE ŠE: Novi Hyundai i30: vsem všečen – slovenska predstavitev

Kljub omejitvam vodikove tehnologije želijo znamke, kot so Hyundai, Toyota, Honda in Kia, masovno izdelovati vozila na gorivne celice, ki naj bi v prihodnosti po besedah Hyundaija predstavljale pomemben delež pogonskih sklopov. Še skok v potniško kabino. V notranjosti se klasični elementi prestiža (les, usnje) mešajo s futurističnimi elementi. Všečno!

Galerija slik: Genesis GV80

Genesis GV80Odpri galerijo
Nissan Rogue Trail Warrior Nissan Rogue Trail Warrior: kjer se pot za večino konča, se zanj šele začne Maserati Ghibli Nerissimo Maserati Ghibli Nerissimo – vranje črn trizob za izbrance Toyota FT-4X Concept Toyota FT-4X – igrivi terenec, v katerem ima vse dvojno funkcijo Bugatti 57T Concept Bugatti 57T Concept – Batman je že zastrigel z ušesi · · · ·