Gest
V zraku · tehnologija · gadgeti

Se spomnite Tom Cruisa v filmu Posebno poročilo (Minority Report), ko je uporabljal zgolj svoje roke za upravljanje računalnika? Tovrstna tehnologija je zdaj končno na voljo in sliši na ime Gest. Gest je inovativna periferna enota, ki dovoljuje upravljanje računalnika zgolj z gestami rok. Glede na to, da naši računalniki niso več škatle pod mizo in kmalu več ne bodo niti prenosniki ampak pametni telefoni, se s tehnologijo kot je Gest počasi verjetno upokojujeta tudi miška in tipkovnica.

Gest je nastavek, ki omogoča brezdotično upravljanje računalnika z rokami. Steven Spielberg je imel torej prav glede prihodnosti, ko je leta 2002 izdal film Posebno poročilo, kjer pa smo tovrstno tehnologijo bolj kot ne smatrali še za znanstveno fantastiko. A danes je ta znanstvena fantastika resničnost, ki sliši na ime Gest. Periferna enota za katero je pot do slave zaradi spreminjanja računalniške krajine, kjer vlogo računalnikov prevzemajo pametni telefoni, bolj kot ne avtocesta, omogoča upravljanje z digitalnimi vsebina kar s kretnjami rok, zato lahko miško in tipkovnico počasi pospravite na podstrešje.

PREBERITE ŠE: Grasp – ključavnica za kolo na prstni odtis

Gest ima vgrajenih 15 senzorjev, ki jih lahko prilagajate, da ustrezajo vašim potrebam in specifičnim ukazom, s svojo natančnostjo pa predstavlja resno konkurenco miški in tipkovnici, ki sta vladali v svetu računalništva zadnjih 30 let. Se njuna vladavina počasi končuje? Ko bo cena Gesta še nekoliko padla (trenutno ga dobite za zmernih 188 evrov), zagotovo.

GestOdpri galerijo
Grasp_bike-lock_Samson-Berhane_Sarb-Singh_dezeen_1568_3 Grasp – ključavnica za kolo na prstni odtis Turkizna Sony h.ear slušalke za stilsko dovršeno glasbeno doživetje prenos Figment VR – žepna naprava za virtualno resničnost kGoal-Boost_Smart-Kegels-for-men_dezeen_1568_2 kGoal Boost: naprava za boljše spolno življenje moških