roke-cover
Kulturni izbor

Do 26. novembra letos imate možnost biti priča izjemnima skulpturama, avtor katerih je italijanski umetnik Lorenzo Quinn. Dve ogromni roki, izdelani za Umetniški bienale 2017, molita iz kanala in podpirata zidove hotela Ca’ Segredo. Skulpturi opozarjata na učinke globalnega segrevanja.

Quinn, ki je znan po tem, da upodablja dele telesa, je s tema rokama želel ponazoriti silo narave, ki podpira strukture ob kanalu, a hkrati kaže, kako uničevalna oz. močnejša je narava. S tem je želel pokazati krhkost našega okolja in kako slabo se tega zavedamo.

Roki sta bili izdelani v neimenovanem studiu, skritem pred očmi javnosti in sta predstavljali precejšen logističen transportni zalogaj. Izlet v Benetke se vedno znajde na seznamu želja, zdaj pa imate morda še en razlog več za obisk mesta na vodi.

Galerija slik: Gigantski roki v znak podpore

Gigantski roki v znak podporeOdpri galerijo
_565eb00a3a0a4 Best of Culture in Ljubljana: najboljše kulturne ustanove v Ljubljani so … Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta Ilustracije - Donald Trump Tako so se na zmago Donalda Trumpa odzvali umetniki Kinetična instalacija Plastični odsev Plastičen odsev – instalacija, ki trka na našo vest ·