Modro vino Gik
Utrip mesta · kulinarika

Rdeče vino gre k rdečemu mesu, belo vino k belemu. Modro vino? Tega se do zdaj nismo spraševali, saj modro vino ni obstajalo. Sliši na ime Gik, ustvarila pa ga je ekipa Špancev.

Gik je prvo modro vino na svetu! Je mešanica rdečega in belega grozdja, ki zori na različnih koncih Španije in je produkt raziskovalne ustanove Azti Tecnalia in baskovske univerze. Edinstveno barvo mu dajeta pigment antocianin in modrovijoličasto barvilo indigo (pridobljeno iz olupka grozdja).

PREBERITE ŠE: Decanter 2016: izbrali uradno najboljše vino na svetu

Vino, ki mu po fotogeničnosti ne more parirati nobeno vino, je kot nalašč za polnjenje vašega Instagram profila. Zato ne preseneča, da z njim proizvajalec meri na mlajšo populacijo. V nasprotju z rdečim in belim vinom se poda h katerikoli hrano, edino pravilo je, da ga uživate ohlajenega.

Vino bo sprva na voljo le v izbranih evropskih državah (Španija, Anglija, Nemčija, Francija), steklenice, ki bo stala cca 10 evrov, pa se lahko nadejajo tudi drugi.

Gik - modro vino, obsojeno na uspehOdpri galerijo
shutterstock_152745665 Recept: jagodni tiramisu Najboljših 50 restavracij na svetu: na vrhu kraljuje italijanska Osteria Francescana Top 50: Najboljše restavracije na svetu 2016 Restavracije, ki imajo najlepše terase in dvorišča za poletno kosilo Najboljše vino na svetu 2016 Decanter 2016: izbrali uradno najboljše vino na svetu ·