annie-spratt-4-4WPFLVhAY-unsplash
V zraku · buzz buzz

Skozi na novo predstavljeno spletno mesto Girls4Tech Connect, pa tudi skozi dejavnosti, izvedene v sodelovanju z izobraževalnim partnerjem Scholastic, lahko učitelji in starši zdaj brezplačno in preprosto prenesejo lekcije, s katerimi lahko otroci iz udobja svojih domov ali kjerkoli po svetu spoznajo teme STEM
(s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike).

Mastercard je z naborom novih spletnih kreativnih izobraževalnih virov razširil dostop do svojega poznanega učnega načrta STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematic), imenovanega Girls4Tech, ki ponuja dragoceno znanje s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike. Program je bil zasnovan tako, da pomaga staršem in učiteljem vključevati in navdihovati otroke, stare od 8 do 12 let.

Te dejavnosti in lekcije temeljijo na svetovnih znanstvenih in matematičnih standardih ter hkrati vključujejo poglobljeno strokovno znanje podjetja Mastercard na področju plačilne tehnologije in inovacij. Vse to z namenom, da bi otrokom omogočili odkriti vrsto STEM-poklicev, kot so preiskovalec prevar, strokovnjak za podatke in inženir programske opreme.

Od tega tedna bodo nove aktivnosti vsak teden objavljene na spletni strani Girls4Tech, Facebook strani in Twitter računu. Predavanja so trenutno na voljo v angleščini, v prihodnjih tednih pa bodo na voljo še vsebine v španskem in kitajskem jeziku.

Vse lekcije so zasnovane za samostojno delo učencev, na voljo pa so tudi gradiva za učitelje, da lahko vodijo spletna predavanja.


jernej-graj-r2iMAgJrG6E-unsplash Sreča je izbira, ne rezultat spleta okoliščin: 6 pogostih navad nesrečnih ljudi (in kako biti srečen) infsd-swimwear-v5sW7V21u1E-unsplash Premagaj svoje strahove in jih spremeni v moč: 5 preprostih načinov, da postaneš nepremagljiv! maya-angelou-circa-1970 copy Uspeh je to, da imaš rad sebe: 13 življenjskih citatov Maye Angelou Stičišče ponudnikov brezplačne pomoči - Pomoč na dlani (foto_4PDIH) Pomoč na dlani: poiščite si pomoč pri nakupu in dostavi živil ali zdravil ter varovanju otrok · ·