cover
Kulturni izbor · glasba

Čeprav je v božičnem tednu nadvse prijetno poslušati prazničnemu času primerno glasbo, so glasbene novosti vsekakor dobrodošle. Ta teden so za odtenek obarvane božično, ostale pa bodo kot nalašč za božični žur.

IMAGINE DRAGONS – I BET MY LIFE

Manj kot dva meseca pred izidom drugega albuma Smoke + Mirrors, ki bo na prodajne police prišel 17. februarja prihodnje leto, Imagine Dragons predstavljajo video za prvi singel I Bet My Life, ki je v ameriških oglasih že nadvse priljubljen.

SAM SMITH – LIKE I CAN

Čeprav se lahko te dni medimo ob božični skladbi Have Yourself a Merry Little Christmas Sama Smitha, je ta zdaj postregel z novim videospotom za singel Like I Can z debitantskega albuma The Lonely Hour. Like I Can je prišel med najboljših 10 na lestvici britanskih singlov, prvič pa smo mu lahko prisluhnili v oddaji The X Factor.

FALL OUT BOY – AMERICAN BEAUTY / AMERICAN PSYCHO

Za vse oboževalce ameriške zasedbe Fall Out Boy je tu božično darilo. Fantje so namreč postregli z glasbeno novostjo, in sicer z drugim singlom American Beauty / American Psycho, ki ga bomo od 19. januarja 2015 našli na prihajajočem novem studijskem albumu Beauty / American Psycho.

ARIANA GRANDE – SANTA TELL ME

Nekaj vročega za prve zimske dni prinaša tudi Ariana Grande, ki je s prijatelji video za novi singel Santa Tell Me posnela kar v spalnici. Ameriška pevka in igralka je sicer že lani poskrbela za božični glasbeni paket, saj je izdala EP z naslovom Christmas Kisses.

MARILYN MANSON – DEEP SIX

Za nekoliko surrealistični video, ki ga je ustvaril vizualni umetnik Bart Hess, se je odločil Marilyn Manson, ki nam je postregel s singlom Deep Six, ki bo izšel skupaj z njegovo novo prihajajočo ploščo The Pale Emperor. Ni kaj, pri Mansonu je vse mogoče.


taylor-swift-sunglasses Najboljša napačno slišana glasbena besedila leta 2014 cover-victoria Viktoria Modesta: prva bionična pop zvezda fka-twigs Britanska glasba generacije Y muse Koncert: Muse junija 2015 na Dunaju