Tomorrowland
Kulturni izbor · glasba

Sonce se je že prebudilo iz zimskega spanca. Rože cvetijo. Ptički čivkajo. Prebujamo se tudi mi. Čakamo poletje. Zabavo. Festivale. To so glasbeni festivali 2018, ki jih ne smete zamuditi.

To so glasbeni festivali 2018, ki jih ne smete zamuditi!

InMusic

Največji in najbolj znan hrvaški festival na prostem bo tudi letos ustvaril sproščeno, prijazno in edinstveno festivalsko vzdušje z nastopajočimi, kot so Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Kills, Superorganism in drugi.

inmusicfestival.com
od 25. do 27. junija
Zagreb (Hrvaška)

Nova Rock Festival

Nova Rock v Nickelsdorfu je eden najbolj znanih festivalov v Avstriji. Že 18. leto bo v svoje kraje pripeljal največja imena glasbene industrije, kot so Billy Idol, The Prodigy, Wizo, Iron Maiden in še bi lahko naštevali.

novarock.at
od 14. do 17. junija,
Nickelsdorf (Avstrija)

Stellarbeat Festival

Ustvarjalci festivala ponosno pravijo, da je festival StellarBeat Mission One bil nepozabno doživetje, zato vas ponovno vabijo na enkratno glasbeno pustolovščino, ki vas bo v enem vikendu popeljala med velike zvezde elektronske glasbe. Ti so letos: Timmy Trumpet, David Morales, Mike Vale, Matroda, Paulo Barbato, Tim Urbanya in več kot 30 drugih.

stellarbeat.si
od 22. do 25. junija,
Maribor (Slovenija)

Hideout

V priljubljeno letovišče se tudi letos vrača eden izmed največjih festivalov elektronske glasbe. Petdnevni festival bodo popestrili Apollonia, Andy C, Dusky, Solardo in nešteti drugi.

hideoutfestival.com
25. do 29. junija,
Zrće, Novalja (Hrvaška)

Electric Love

Festival elektronske glasbe bo tudi letos združil ljubitelje glasbe na enem mestu. EDM, techno, dubstep je samo nekaj izmed glasbenih žanrov, ki jih bodo imeli priložnost slišati udeleženci festivala. S svojim prihodom bodo tridnevno festivalsko vzdušje popestrili Steve Aoki, Code Black, Moksi, Kayzo, Vini Vici in drugi.

electriclove.at
od 5. do 7. julija,
Plainfeld (Avstrija)

Ultra Europe

V svoji šesti izvedbi se je festival Ultra Europe uveljavil kot eden najpomembnejših festivalov v Evropi, saj vsako leto v Split pripelje najbolj znane izvajalce elektronske glasbe. Letos bodo nastopili Afrojack, David Guetta, Alesso, Steve Angello in mnogi drugi.

ultraeurope.com
od 6. do 8. julija,
Poljud, Split (Hrvaška)

Fresh Island

Hitro rastoči festival hip-hopa in urbane glasbe bo letos gostil številne umetnike teh zvrsti: Lil Pump, GoldLink, J Hus in druge, ki jih bodo organizatorji festivala kmalu razkrili.

fresh-island.org
od 10. do 12. julija,
Zrće, Novalja (Hrvaška)

Overjam Reggae

V Tolminu se bo že osmo leto treslo. Čarobno in edinstveno vzdušje, ki ga ustvarijo različni žanri reggae glasbe in subkulture, od ska do jungla, od duba do dancehalla, je festival umestilo med 10 evropskih najboljših. Ti umetniki bodo letos poskrbeli, da se boste počutili kot doma: Protoje, Mellow Mood, Benny Page. Organizatorji bodo že kmalu razkrili več imen.

overjamfestival.com
od 10. do 15. julija,
Tolmin (Slovenija)

Exit

Dobitnik nagrade za najboljši evropski festival 2018 bo na seznam letošnjih nastopajočih dodal še eno svetovno zvezdo. V Novem Sadu bo namreč nastopila Grace Jones. Festivalsko vzdušje pa bodo popestrili tudi David Guetta, LP, Ziggy Marley in mnogi drugi.

exitfest.org
od 12. do 15. julija,
Novi sad (Srbija)

Rockin’ Riviera Weekender

Po lanskoletnem uspehu večdnevnega festivala bomo letos priča še eni izdaji glasbene pustolovščine Rockin’ riviere. Množico bodo zabavali različni bendi in DJ-ji, kot so Jake Allen, Diego Cruz, Mauro Milan in drugi.

facebook.com/Rockin.Riviera.Weekender
od 19. do 22. julija
Alaya, Portorož

Tomorrowland

Eden največjih festivalov elektronske glasbe na svetu bo tudi letos v pravljično deželo pripeljal največja imena elektronske glasbe.

tomorrowland.com
od 20. do 29. julija,
Boom (Belgija)

Metaldays

Ljubitelji metal glasbe boste tudi letos uživali v raju na zemlji. Festival je pridobil status pravih počitnic, saj traja cel teden, na njem pa bodo tudi letos nastopile svetovno znane skupine: Judas Priest, Anakim, Alestorm, Accept, Coroner in drugi.

metaldays.net
od 22. do 28. julija,
Tolmin (Slovenija)

Sonus Festival

Petdnevni techno party na plaži Zrće bo tudi letos gostil mednarodni zvezde, lokalne junake, podzemne super zvezde in zvezde v nastajanju. Vsako leto zberejo več kot 70 umetnikov techno glasbe, letos pa bomo lahko prisluhnili tem: Amelie Lens, Binh, Agoria in drugim.

sonus-festival.com
od 19. do 23. avgusta,
Zrće, Novalja (Hrvaška)

Super Uho

Peto leto zapored bodo ljubitelji različnih glasbenih žanrov prisluhnili zanimivem izboru ustvarjalcev, kot so Them Moose Rush, Turbonegro, NLV in drugim. 11. maja bodo v okviru festivala nastopili Yo La Tengo, ogreli pa vas bodo tudi The National, ki prihajajo v Zagreb 10. julija.

superuho.com
od 5. do 6. in 8. avgust,
Primošten (Hrvaška)

Punk Rock Holiday

Ob bistri Soči bodo glasbeni navdušenci ne samo občudovali njene globočine, ampak tudi doživeli edinstveno glasbeno izkušnjo. Letos se obeta bogat glasbeni program: Terror, Fun at all, Kid, H20 in drugi.

punkrockholiday.com
od 6. do 10. avgusta,
Tolmin (Slovenija)

Sziget

Na Madžarskem, v osrčju prestolnice, bo festival Sziget združil različne jezike, barve kože, nacije, običaje, interese … in z močjo raznovrstnosti spremenil naše okolje. Gostovali bodo Dua Lipa, Lana Del Rey, Kygo, Kaleo in še mnoga znana imena.

szigetfestival.com
od 8. do 15. avgusta,
Budimpešta (Madžarska)

Fm4 Frequency

Eden večjih avstrijskih festivalov s 17-letno tradicijo se lahko tudi letos pohvali z izjemno raznovrstnostjo glasbenih zvrsti. Množico festivalskih navdušencev bodo zabavali Afrojack, Casper, Imagine Dragons, Tom Walker in številna imena glasbene industrije.

frequency.at
od 16. do 19. avgusta,
Sankt Pölten (Avstrija)

Dimensions

Alternativna elektronska glasba s široko paleto podzvrsti bo tudi letos navdušila vse pristaše housa, techna, worlda, disca … Udeleženci bodo pa na sedmi izdaji plesali na zvoke teh izvajalcev: Alex T, Alfa Mist, Fixate, Open Mike Eagle in mnogih drugih.

dimensionsfestival.com
od 29. avgusta do 2. septembra,
Pula (Hrvaška)

Outlook

Že desetletje Outlook združuje umetnike iz celega sveta, da slavijo festivalsko vzdušje pod hrvaškim soncem. Organizatorji pravijo, da je Outlook treba doživeti iz prve roke, da ga razumemo. Letošnja udeležba pa bo vse udeležence pustila brez sape z največjimi imeni svetovne glasbene scene. Nastopili bodo David Rodigan, Andy C, Stefflon Don in drugi.

outlookfestival.com
od 5. do 9. septembra,
Pula (Hrvaška)

Lollapalooza

Lani je Lollapalooza praznovala uspešno tretjo pustolovščino v Berlinu. Ljubitelji ga imenujejo največji festival na prostem v Nemčiji. Letos bodo za dobro zabavo zadolženi The Weeknd, Imagine Dragons, Kygo, David Guetta, Dua Lipa in mnoga druga svetovno znana imena.

lollapaloozade.com
od 8. do 9. septembra
Berlin (Nemčija)

Rock in Vienna

Rock in Vienna je festival rock in pop glasbe v osrčju avstrijske prestolnice. Vsako leto na njem nastopajo imena svetovnega kova. Letos je projekt tudi predviden, a organizatorji še nimajo natančnega datuma izvedbe festivala. Preostane nam le, da spremljamo njihovo spletno stran in pričakujemo zabavo v osrčju Avstrije.

rockinvienna.at

Sexto ‘nplugged

Festival, ki združuje akustično glasbo z intimo, je na očarljiv trg Piazza Castello v Italiji pripeljal velika glasbena imena. Za letošnje leto je že jasno, da bodo nastopili Interpol in Mogwai. Na spletni strani pa lahko sledimo informacijam o vseh preostalih nastopajočih.

sextonplugged.com

giphy (1) Obiskovanje koncertov lahko podaljša življenje, pravi nova raziskava 2cellos_ph-simone-di-luca_5428_i960x600 Koncert: 2Cellos se junija s spektaklom vračata na slovenske odre WEB-Partibrejkers Koncert: carji rokenrola Partibrejkers v Kinu Šiška GB-Dan-Efram Koncert: kultni Newyorčani Gogol Bordello junija v Kopru · · ·