Vodno plovilo Glider Yachts SS18
Utrip mesta · mobilno

Britanski izdelovalec vodnih plovil Glider Yachts je nedavno splavil futuristično plovilo Super Sports (SS 18, ki se zdi kot drzen koncept, ki ne bo nikoli realiziran, a temu ni tako). Kot namiguje ime, ta gliser/katamaran v dolžino meri 18 metrov, Britanci pa nameravajo v prihodnosti izdelati celo serijo tovrstnih hitrih plovil, ki bodo merila do 80 metrov.

Glider Yachts Super Sports (SS 18) je nenavadno plovilo, nekakšen dvignjen gliser, ki dobesedno ponuja novo raven križarjenja. Izdelano je iz aluminija, žene pa ga kvartet motorjev z močjo 270 KM, kar mu omogoča plovbo do hitrosti 56 vozlov (103 km/h).

PREBERITE ŠE: Prestižni gliser Riva Rivamare – hedonizem na vodi

Glider Yachts je za izdelavo plovila, ki je osnovan na katamaranu in so ga sestavili v ladjedelnici Burgess Marine, potreboval osem let. Za notranjost so zadolžili oblikovalski studio Corbeau, za krmiljenje in kontrole pa Garmin. Prilagodijo ga željam kupca, kar je za ceno 1,3 milijona ameriških dolarjev pričakovano. Namenjen je prevozu štirih oseb.

Vodno plovilo Glider Yachts Super Sports:

Vodno plovilo Glider Yachts SS18Odpri galerijo
E-skiro CityGo Urban CityGo Urban: e-skiro, ukrojen za prevoz na delo in letanje po opravkih Kipec Spirit of Ecstasy Rolls-Royce je poskrbel, da je kipec Spirit of Ecstasy nemogoče ukrasti [video] Menjava gum na avtomobilu Kako zamenjati kolo na avtomobilu – vodič za ženske Dvignjeni mega avtobus TEB. Dvignjeni drseči avtobus je tu in je že prepeljal prve potnike · ·