1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Z vzhodnega dela sveta prihaja k nam vedno večje število pametnih mobilnih aparatov. In če vam zdaj povemo, da prihaja še pametni skuter? Ja, prav ste prebrali, tudi to se dogaja. Gogoro je namreč predstavil električni skuter z imenom Gogoro 2 Smartscooter. Ta ponuja nadzor prek prenovljene aplikacije na mobilnem telefonu, podpira biometrično zaščito proti kraji v obliki bralnika prstnega odtisa, na krmilu pa se razkazuje velik zaslon v popolni LED-tehnologiji.

V primerjavi s predhodnikom se okoli motorja in baterij ni veliko spremenilo. Elektromotor je prenovljen, bolj ekonomičen in ima 6,4 kW (8,7 KM) moči. Maksimalna hitrost se ustavi pri 90 km/h, od 0 do 50 km/h pa pospeši v 4,3 sekunde. Razdalja, ki jo lahko prevozi z enim polnjenjem baterij, znaša 110 kilometrov. Še bolj zanimiv je njihov inovativen pristop k polnjenju baterij, saj jih polnimo na posebnih, temu namenjenih postajah. Izpraznjeno baterijo preprosto zamenjamo s polno in že smo ponovno na poti. Seveda je za to potrebna infrastruktura, ki žal omejuje prodor podjetja na večino drugih trgov zunaj Tajvana. Še posebno pa nas privlači cena, saj se giblje okoli 1.100 evrov, kjer bi lahko ponovno potegnili vzporednico s pametnim telefonom.

Videz novega Gogora je moderen, a se vseeno naslanja na klasično skutersko obliko. Nova generacija ima zdaj še več prtljažnega prostora, po novem pa je tukaj tudi mesto za sopotnika. Gogora 2 si lahko izberete v eni izmed šestih barv. Vsekakor bo še kako zanimivo spremljati nadaljnji razvoj tega električnega skuterja. Če je pri nas lahko zaživela izposoja avtomobilov, kdo ve, morda v prihodnje zaživi tudi izposoja električnih motornih koles. In če do tega pride, ima Gogoro vsekakor veliko prednost pred običajnimi, priključnimi, električnimi motornimi kolesi.

PREBERITE ŠE: CES 2015: GOGORO SMARTSCOOTER – ELEKTRIČNI SKUTER

Galerija slik: Gogoro je najboljši skuter

Gogoro je najboljši skuter.Odpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Zebra boat – električni čoln zanimivega videza 1000-500-citymagazine-cover Zložljivo kolo Whippet BMW M4 GT4 Hardcore M4: oziroma BMW M4 GT4 specialized_turbo_vado_ Električno kolo Turbo Vado 5.0 ·