googlemaps-1280x960
V zraku · buzz buzz

Nove tehnologije ustvarjajo neverjetne življenjske zgodbe. Tokrat zgodba o moškem, ki je našel svojo družino po 25 letih s pomočjo Google Maps in opcije Street View.

Saroo Brierly se je kot 4 letni deček izgubil na vlaku, ko je zapsal med tem ko je čakal svojega brata. Vlak je odpeljal in Saroo je izgubil stik s svojo družino. Stik, ki ga je nato iskal dobrih 25 let.

Podrobnosti zgodbe ne poznamo, vemo pa, da so Saroo-ja posvojili krušni starši ter ga odpeljali v Avstralijo. Nova “mama” mu je nad posteljo obesila zemljevid Indije, v opomin, da ne sme pozabit od kje prihaja. Saroo je Indijo in svojo družino nosil globoko v srcu, v še vedno živih slikah ulic, vonja, barv in zvokov, ki jih je izkusil v otroštvu.

Skoraj četrt stoletja kasneje je Saroo z uporabo aplikacije Google Maps dojel, da lahko najde svojo družino. Slike iz otroštva, v fotografskem spominu otroka so bile zadosti žive, da je s pomočjo opcije “Street view” uspel v svoj spomin priklicati okolico železniške postaje v Kalkuti. Ko je nadaljeval ga je aplikacija “Street View” pripeljala do vhodnih vrat svoje rojstne hiše.

Neverjetna zgodba predstavljena v kratkem dokumentarnem filmu.

karte Igralne karte, ki jih je ustvarilo 54 umetnikov pumpkin-tap-xl Točajna pipa za bučo Miss Dior Cherie Bike Razstava kot poklon dišavi Miss Dior l Najboljše maske z newyorškega Comic Cona 2013