Google Pixel Slate
V zraku · tehnologija · gadgeti

Kdo bi si mislil, da bo Google javno priznal, da Android ni primeren za tablice, ki se zato ne morejo kosati z iPadi in Surfacei. Tablica Google Pixel Slate ima tako Chrome OS.

Google si je kljub svoji zgodovini tabličnih računalnikov privoščil čisto nov začetek in je ustvaril tablico Google Pixel Slate. Ne zgolj zaradi sistema, temveč tudi zaradi Intelovih procesorjev osme generacije, od Celerona do i7.

Temu primerna bo tudi cena, ki se bo začela pri šestih evrskih stotakih za tablico brez ovitka, v katerem se skriva tipkovnica. Z njo lahko tablico uporabljamo kot prenosni računalnik. Chrome OS je nadgrajen, saj omogoča sočasno poganjanje dveh aplikacij pa tudi nameščanje programov, ki so narejeni za sistem Linux. Zaradi tega je tablica močno orodje za delo tudi v primerih brez povezave z internetom.

Največ besed pa je Google namenil zaslonu – 31 centimetrov (12,6 palca) ga je od spodnjega do gornjega roba, preprosto pa si je tudi zapomniti ločljivost – 2000 krat 3000 pik. Pravijo mu molekularni zaslon – gre za eno od tehnologij zaslonov na tekoče kristale. Kot trdijo, naj bi bil svetel, prikaz barv točen, vidni kot pa širok. Torej dober zaslon, a ne na ravni zaslonov OLED. Zvok je dober, a nič pretresljivega, saj ima tablica kot mnogo njih vgrajena dva zvočnika, le da v nasprotju z nekaterimi, ta oddajata zvok skozi sprednji del proti uporabniku.

Galerija slik – Google Pixel Slate

Google Pixel SlateOdpri galerijo

Facebook Portal Facebook Portal: kamera, ustvarjena posebej za Messeneger DSC03586 HyperJuice: najmočnejša prenosna polnilna baterija na svetu z USB-C-priključkom Nokia-True-Wireless-Earbuds-Cover Nokia True in Nokia Pro: na tak ali drugačen način v uho Nokia 7.1 Nokia 7.1: daje veliko, a ne zahteva preveč · · ·