liwa_017
Utrip mesta · mobilno

Pri Googlu so kot eno zadnjih nepokritih delov planeta prečesali eno največjih puščav – Liwa na arabskem polotoku, pot pa so namesto z osebnimi avtomobili opravili kar s kamelami. Pri tem so posneli pot od roba puščave do največje oaze na Arabskem polotoku, s čimer naj bi obiskovalcem omogočili realen vpogled v življenje v puščavi.

V Arabski puščavi Liwa sicer ni veliko ulic in cest, ampak kljub temu so se tudi v tej pri Google lotili kreiranje zemljevidov za ulični pogled (“street view”).

S pomočjo tega spletnega navigacijskega orodja, lahko posamezniki, ki jih zanima kaj skrivajo neštete peščene sipine puščave Liwa, že lahko vstopijo in se virtualno sprehodijo po tem skrivnostnem delu našega planeta.

Google je uporabil kamero tipa trekker, ki jo nameščeno na nahrbtnik ponavadi uporabljajo t.i. “sprehajalci”, ki snemajo dele mest, k po katerih ni možna vožnja z osebnimi vozili, taisto kamero pa so namestili na zadek kamele.


Rolls-Royce-Phantom-Metropolitan-Collection-1 Rolls-Royce phantom metropolitan collection – ko tudi pregrešno drago ni dovolj Opel Adam S Opel adam S – Oziroma kako se osvoji Evo?! mini_petvratni_predstavitev_16 Petvratni mini – Mini prvič v zgodovini dobil petvratno različico in več uporabnosti Mercedes-Future-Truck-2025-31 Mercedes-Benz future truck 2025 – supertovornjak, ki lahko vozi popolnoma sam · ·