Word-Lens-Google-Translate-Quest-Visual
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Kot da mobilna aplikacija Google Translate ne bi bila že dovolj priljubljena, je nova različica te mobilne programske opreme dobila dodatne sila uporabne funkcije in med drugim zdaj ponuja prevajanje tudi s pomočjo digitalnega fotoaparata, ki omogoča zajem teksta v nerazumljenem jeziku in ga, brez potrebe po povezavi v svetovni splet, prevede v realnem času.

Z mobilno aplikacijo Google Translate lahko uporabniki tako iz Androidnega kot iOS tabora prevajajo (in predvajajo) tekstovna in glasovna sporočila v šestdesetih jezikih. Seedaj nova, še hitrejša in stabilnejša različica pa podira še eno jezikovno bariero. S pomočjo digitalnega fotoaparata je namreč moč zajeti nerazumljen tekst, ki ga nato aplikacija brez pomoči spleta praktično v realnem času prevede. Potrebuje le jezikovni paket na pomnilniku, trenutno pa ”vozi” na relacijah angleščina-francoščina, angleščina-nemščina, angleščina-italijanščina, angleščina-portugalščina, angleščina-ruščina in angleščina-španščina, tem pa bo Google tekom leta dodajal nove.

PREBERITE ŠE: Skype Translator – prevajanje pogovora v realnem času

Na napravah iOS pa je zdaj na voljo tudi pogovorni način, zaradi katega nam ni treba poznati jezika tistega na drugi strani ”žice”, saj ga Google Translate prepozna sam. Kako? Med pogovorom se besede avtomatično pojavijo na zaslonu v jeziku, ki smo ga izbrali. Ko spregovori druga oseba, se njegove ali njene besede pojavijo na zaslonu v angleščini. Kar je tu še posebej priročnega je, da aplikaciji ni treba povedati kdo govori. Avtomatični jezikovni detektor v prevodu torej pomeni bolj tekoče pogovore med dvema, ki ne govorita istega jezika. Demonstracijo si poglejte v videu:


unnamed 5 novih aplikacij za pametne telefone 2015 cover_player PLAYER: aplikacija, ki te nauči igrati tvojo najljubšo skladbo xon-bindings CES 2015: Pametne snowboard vezi XON Snow-1 skype_translator-3f3cac62b1586df2 Skype Translator – prevajanje pogovora v realnem času · · · · · ·