Levi's x Google
Utrip mesta · moda · V zraku · tehnologija

Levi’s in Google sta maja 2016 naznanila pametno jakno, jeseni 2017 pa bo kupcem končno na voljo. Od tedaj boste lahko kar z rokavom jakne odgovarjali na klice in nasploh upravljali s pametnim telefonom.

Eden od največjih proizvajalcev džinsa Levi’s in Googlov oddelek ATAP (Advanced Technology and Projects) sta do konca privedla projekt Jacquard in bosta kmalu začela množično proizvodnjo pametnih džins jaken Levi’s Commuter Trucker Jacket, s katerimi bomo lahko upravljali mobilne naprave.

PREBERITE ŠE: Google umika piratske spletne strani s prve strani

Gre za nadgradjo znamenite kolesarske jakne z Googlovo tehnologijo s prevodnimi vlakni (struktura blaga na rokavu je podobna strukturi zaslona na dotik), zaradi katere je določen del rokava občutljiv na dotik in je z njim mogoče upravljati pametne naprave (sprejemati klice, upravljati z glasbo, dobivati navodila za pot ipd.). Rokav prepozna gibe, ki jim funkcijo določimo prek spremljajoče aplikacije Project Jaquard. Jakna se s telefonom poveže brezžično (zato tista mini napravica na rokavu, ki pa je snemljiva). Zanjo boste morali odšteti pribl. 330 evrov.

Galerija – pametna džins jakna Google x Levi’s:

Levi's x GoogleOdpri galerijo
Tekaške superge Lamborghini x Mizuno Wave Tenjin 2 Lamborghini x Mizuno: najbolj ‘dirkaške’ superge na svetu BeFunky Collage 1 Najlepše barvite ročne ure 2017 IMG_551a1 Let’s Doodle: izdelaj si “hoodie” po meri Superge The Y-3 x SpaceX The Y-3 x SpaceX – superge za hojo po Marsu · · · ·