fany_mary-16
Utrip mesta · lokali

Med reko Ljubljanico in krošnjami dreves se po Petkovškovem nabrežju vije mamljiv vonj, ki vabi na dišečo opoldansko kavo ali nasitno pomladno kosilo. K čemur pri ljubki gostilnici Fany & Mary stremijo vsi, sta strast in dobra volja, zaradi katerih je treba tu zares zajeti polno žlico.

Za Fany & Mary, zanimivim imenom gostilnice na obrežju Ljubljanice v samem centru prestolnice, ne stoji nikakršna posebna ali izmišljena zgodba. Hiša sredi razposajenega mestnega vrveža preprosto in z navdihom vabi na najboljšo kavo v mestu, najbolj ohlajeno in okusno pivo ter domače napitke, z odprtimi rokami pa nas sprejmejo med pestro ponudbo omamno dišečih pic in vabljivih sočnih hamburgerjev. »Kmalu našemu asortimanu dodamo še poletne dobrote, ki nas bodo spremljale čez poletje,« obljubljajo pri Fany & Mary in dodajajo, da bodo na svojem vrtu pod zelenimi krošnjami poskrbeli za BBQ dogodke, ki jih bodo pospremili z nastopi domačih glasbenih izvajalcev.

PREBERITE ŠE: Gostilnica in kavarnica Toscana: Fuzija mediteranskih okusov

Seveda smo na dobro jedačo vabljeni že zjutraj, ko nam bo nasmejano osebje postreglo s toastom, za kosilo ali večerjo pa priporočajo pico Mozzarela di Bufala, Classic Burger z originalnim govejim Salisbury steakom ali Cesar solato z jajčnim prelivom.

Morela okulisti_3 Optika MOOP Morela z 20-odstotnim popustom za mlade cover Najbolj slavne kavarnice, ki so navdihnile literarni svet 1150468_671138459580774_1431845007_o copy Republica Pasta – sveže “take-away” paštice Simon Avsec Burrito Loco je (z)mešanček hitrega, zdravega in okusnega · ·