Lego most v Göteborgu
V zraku · buzz buzz

Christo Guelov, bolgarski vizualni in konceptualni umetnik, ki sicer domuje v Madridu, slovi po vsaj na prvi pogled precej nenavadnih instalacijah. Njegov zadnji “poseg” se je zgodil v švedskem mestu Göteborg, kjer je most Älvsborg poslikal v prav posebne odtenke. Otroci jih bodo v hipu prepoznali.

Pobarvajmo Göteborg je akcija oziroma kar tekmovanje, ki vabi mlade, brezposelne prebivalce mesta na delavnice slikanja. S tem želijo pobudniki akcije skupnost med seboj še bolj povezati ter navdihniti mlade k novemu načinu razmišljanja o svojih (z)možnostih. Mladi se lahko v svoje četrti vrnejo s čopiči in živimi barvami ter z njimi poživijo svoje ulice.

Christo Guelov pa je v sklopu akcije pobarval glavna stebra mostu Älvsborg v kocke Lego. Ker stebra v višino merita kar 107 metrov, ju lahko vidijo s precej velike razdalje. Na tak način lahko privabijo, navdihnejo in spodbudijo še več mladih.

Še ena v vrsti hvalevrednih skandinavskih potez, mar ne?

Galerija – Lego most v Göteborgu

Lego most v Göteborgu Odpri galerijo
Kako biti na “dating appih” uspešnejši? Kako biti po mnenju strokovnjakov uspešnejši na aplikacijah za zmenke? "Sem ti povedal, da sem bolan." Briljantni nagrobniki, ki dokazujejo, da smisel za humor živi večno halloween1 Maske za noč čarovnic: 10+ videzov, ki jih lahko osvojimo v zadnji minuti shutterstock_719792941 Noč čarovnic: 6 resničnih zgodb o duhovih, zaradi katerih danes ne boste spali · · · ·