59013723
Utrip mesta · destinacija

Raziskujte Vipavo in obiščite sanjsko gozdno vasico in glamping Theodosius, kjer vas čakajo mirne sanje in edinstveno prebujanje sredi narave.

Gozdna vasica Theodosius stoji v vasi Vrhpolje, v stoletnem borovem gozdu, in ponuja očarljiv razgled na Vipavsko dolino.

Sodobne lesene hiške se zlivajo s svojo okolico. Opremo, ki nudi vrhunsko udobje in estetski užitek, so iz nanoškega lesa izdelali domači mojstri. Vse hiške nudijo balkon ter zasebno kopalnico s prho. Na voljo so tudi hladilnik, grelnik za vodo in aparat za kavo. Nekatere hiške se ponašajo tudi z zunanjo vročo kadjo in notranjo savno. Posebno doživetje je tudi počitek v objemu dišavnic in borovih esenc na terasi ob robu vinograda.

Prebujanje se tukaj začne z vonjem dobre kave iz gostilne Theodosius. Tam ali na terasi vaše hiške se z dobrim zajtrkom začne nov dan. Za kosilo in večerjo svoje brbončice dobrohotno prepustite kuharskim mojstrom iz gostilne Theodosius ali izbranim kuharskim šefom okoliških gostiln, ki ustvarjajo lokalne kulinarične posebnosti in vam postrežejo z izbranimi gurmanskimi doživetji ter vrhunskimi vipavskimi vini.

Vipava je raj za gurmanske popotnike, pohodnike, kolesarje, letalce, padalce, zmajarje, jamarje, plezalce in ribiče. Začutite življenje ob drznem in slikovitem hudourniku Bela ali ob reki Vipavi, edini evropski reki z deltastim izvirom, ki prihaja iz notranjosti Nanosa. Ko ste že tam, se odpravite še na to kraljevsko kraško planoto ali pa se izgubite v graščinah in cerkvah. Preprosto, prepustite se Vipavi!

Glamping Theodosius (Foto: Booking.com)Odpri galerijo
valamar-collection-girandella-resort-pool2-overview-XL Hotel, oblikovan samo za odrasle: Valamar Collection Girandella Resort villaantiqua cres Prava antistresna oaza na Cresu: to je Villa Antiqua! mohamad-babayan-m7WXjRk8gho-unsplash To so vzhajajoče zvezde potovanj: teh 6 držav ima potencial, da postanejo večje turistične destinacije v postpandemičnem svetu hisa neza Hiša Neža: nepozabne počitnice v Kranjski Gori · · ·