Akcijska kamera Graava
V zraku · tehnologija · gadgeti

Kaj, če bi lahko kamera posnela tisto, kar bi posneli tudi vaši možgani? Točno to počne akcijska kamera Graava, kamera z umetno inteligenco, tako pametna, da kar sama ureja in montira video posnetek in ve, kaj se vam je med snemanjem zdelo pomembno in zanimivo. Pri tem ji pomaga pet senzorjev- kamera, mikrofon, merilnik pospeška, GPS in merilec srčnega utripa. Med snemanjem bo sama razbrala, kar je vredno spomina, saj prepozna zanimive objekte, ki jih ujame v kader, ve kdaj smo navdušeni, spremlja zvoke in predvsem razmišlja kot človek.

Znamka Go Pro je z akcijskimi kamerami naredilo pravo malo revolucijo na področju snemanja. Sprva so jih za svoje vzeli športniki in ljubitelji ekstremnih športov, zavoljo enostavnosti uporabe, kvalitete in trpežnosti pa so postale priljubljene tudi med širšo javnostjo. Temu primerno se je zgostila tudi ponudba, a Go Pro ostaja vladar. Je pa dobil resnega kandidata za prestol popularnosti v kameri Graava.

Graava sicer ni tipična akcijska kamera, a ima lastnosti, ki bodo očarale in prepričale marsikoga. Recimo, da imate tri ure posnetkov, a bi radi videli le najboljših pet minut. Običajno je to pomenilo ure urejanja za računalnikom. Ker pa kamera Graava s pomočjo petih senzorjev, ki poustvarijo dogajanje v naših možganih, ugotovi kateri trenutki so vredni spomina, posnetke avtomatično zmontira namesto vas in to v delčku sekunde in le z nekaj ukazi na pametnem telefonu.

PREBERITE ŠE: Akcijska kamera TomTom Bandit pretresa trg akcijskih kamer

Posnetki s kamere Graava se v trenutku brezžično sinhronizirajo z vašim računalnikom ali v vaš oblak, v mobilni aplikaciji pa lahko še dodatno obdelate posnetek in ga v trenutku delite naprej prek družbenih omrežjih ali e-pošte. Graava lahko zajema posnetke v visoki ločljivosti 1080p pri 30 sličicah na sekundo ali v ločljivosti 720p pri 60 sličicah na sekundo ter fotografije ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk. Ima 130 stopinjski vidni kot in možnost hyperlapse posnetkov. Pri življenju jo drži baterija s kapaciteto 1100 mAh, ki zadošča za tri ure avtonomije, ko snemamo v visoki ločljivosti.

Akcijska kamera GraavaOdpri galerijo
Polnilec Siva Cycle Atom Polnilec Siva Cycle Atom – polnjenje mobilnih naprav s kolesom walkcar WalkCar – nov način potovanja: japonski transporter iz nahrbtnika Trefecta DRT je e-kolo za sladokusce Trefecta DRT: pobalinsko e-kolo za geeke iz prihodnosti Namizna naprava Saent Pametna naprava Saent – ključ do večje produktivnosti · ·