gravity 1 (naslovna)
V zraku · tehnologija

Počasi dojemamo, da živimo v prihodnosti. Vsak dan nas o tem prepričujejo nove tehnologije in izumi, ki vedno znova premikajo meje človeške domišljije in sposobnosti. Tako so povsem na novo izumili tudi najbolj standardno metodo vizualizacije zamisli – svinčnik in papir. Gravity je tablica, ki vam dopušča 3D skiciranje v zraku, torej s tehniko brez zaslona. Svojo idejo lahko izrišete kar v zraku nad tablico!

Običajno bi za izris 3D modela morali uporabiti kompleksno perspektivno risanje. Za začetek na list papirja, kasneje pa z zahtevnimi CAD programi, ki ne puščajo prostora za nepopolnost in zahtevajo razmišljanje v matematičnem smislu. Vendar bo kmalu vse to mogoče storiti na povsem enostaven način. S posebnimi očali, tablico in pisalom bo mogoče skicirati predmete v zraku in jih tudi natisniti s pomočjo 3D tiskalnikov.

Posebno infrardeče pisalo komunicira z računalnikom, ki zapisuje njegov dvodimenzionalen položaj in s spreminjanjem položaja skice ustvarja 3D oblike. S pomočjo tablice pa boste lahko prilagajali velikost skice in volumen ustvarjenih predmetov. Gravity na novo izumlja, kako vi in vaši sodelavci vizualizirate ideje in jih predstavljate drug drugemu.

Projekt so ustvarili štirje študenti oblikovalske smeri na Royal College of Art v Veliki Britaniji. Javno so produkt Gravity predstavili februarja letos in tudi patentirali izum. Od takrat aktivno zbirajo sredstva za pospešitev razvoja projekta, ki bo povsem spremenil pogled na vizualizacijo idej.

Gravity, ki nam bo omogočil 3D skiciranje v zraku si oglejte v spodnji galeriji.

Odpri galerijo
HTC One M8_Gunmetal_Silver_Gold HTC One (M8) – odličen primer izjemnega dizajna in zmogljivosti driving_8bit_2048px_sRgb_webFile Elektrarna, ki lebdi v zraku lighthouse 10 Multiuporabna svetilka Lighthouse za vsakega popotnika NT 1 Analogue NT – Konzola za nostalgike · · ·