Koncept Hydrafoil
Utrip mesta · mobilno

Mogoče iščete najboljši gliser, avtomobil in motor, ki bi bili del iste zbirke? In ob tem pogrešate čase, ko so proizvajalci še uporabljali pravo leseno “oblazinjenje”? Ni vam treba iskati dalje, za vas so si švedski oblikovalci podjetja Gray Design zamislili trio najbolj zanimivih konceptov, ki smo jim bili priča v zadnjem času.

Oblikovalsko podjetje Gray Design se že vrsto let ukvarja z oblikovanjem superjaht in superavtomobilov. Njihova zadnja ideja je paket prevoznih sredstev, ki se jih nihče, ki ima pod palcem dovolj, da si jih lahko privošči, ne bi branil. Zbirko z imenom Hydra vsebuje konceptni avtomobil Hydragliser Hydrafoil in motorno kolo Hydros. Vse tri združujejo moderna tehnologija, stil in hitrost v en sam luksuzni paket, z ogromno retro navdiha v obliki vstavkov iz lesa.

Koncept Hydrafoil

Koncept HydrafoilOdpri galerijo

Na morju trojico zastopa koncept Hydrafoil, ki v dolžino meri 9,5 metra. Gre za luksuzni, tako imenovani hidrogliser, ki ga upravljamo s prednjim krmilom, smer katerega računalniški sistem lahko popravi kar 32-krat v eni sami sekundi. Eleganten trup v stilu avtomobila vsebuje kopico informacijsko-zabavnih zaslonov in celo svoj set ekskluzivnih potovalnih kovčkov. Pred kapitanom se nahaja ogromen 30-palčni zaslon, prek katerega se upravlja vse od navigacije do moči gliserja. Na zadku ima elektromotor s 100 konjskimi močmi, ki ga poganjajo litij-ionske baterije. Najvišja hitrost Hydrafoila je 40 vozlov, z enkratnim polnjen pa lahko prevozi 72 kilometrov.

Koncept Hydra

Koncept HydraOdpri galerijo

Na trdnih tleh konceptni avtomobil Hydra pomen lesa dvigne na povsem novo raven. Na prvi pogled je zelo podoben konceptu Mercedes-AMG Vision GT, če bi mu odrezali streho. Hydra poganja nov elektromotor NEVS, ki proizvede 450 konjskih moči in omogoča avtomobilu, da dosega hitrosti do 215 km/h.

PREBERITE ŠE: MERCEDES-AMG VISION GRAN TURISMO: BATMAN BO V NASLEDNJEM FILMU VOZIL ZVEZDO

Koncept Hydros

Koncept Hydros Odpri galerijo

Zadnji iz trojice konceptov je električno motorno kolo Hydros, ki ima med temi tremi koncepti še največ možnosti, da ugleda luč sveta v obliki manjše serijske proizvodnje. Prototip bo imel pogon, ki si ga bodo sposodili pri ZERO Electric Motorcycles, in ko bo končan, ga bodo prilagodili vsaki stranki po njenih merah. Imel naj bi vrhunski zvočni sistem z globokotonskim zvočnikom, ki bodo vgrajeni kar v okvir motornega kolesa.


1000-500-citymagazine-cover Honda Neo Sports Cafe Concept: naslednik Honde CB1000R shutterstock_645515218 Toshiba je razvila super avto baterijo: v 6 minutah do 320 kilometrov dosega BMW Z8 Steva Jobsa Eden in edini: BMW Z8 Steva Jobsa gre na dražbo Model M – Teslin motocikel, kot si ga je zamislil Jans Shlapins. Tesla Model M · ·