Grozovita navada, zaradi katere partnerji najpogosteje varajo
V zraku · odnosi

Izkušnje zakonskih terapevtov pravijo, da obstaja ključna navada, zaradi katere partnerji najpogosteje varajo – lahko uganeta, za kaj gre?

Partnerji najpogosteje varajo zaradi tega, ker se izogibajo konfliktom. Vsak, ki je bil v razmerju ve, da so konflikti neizogibna stvar v vsakem odnosu. Do njih lahko pride zaradi številnih razlogov, a najpogosteje nastanejo zaradi različnih perspektiv.

Ljudje sm v razmerju zaradi tega, ker pričakujejo, da bodo imeli koristi od partnerja. In on od njih. Ravno v tem procesu vzajemnosti pride do žrtvovanja in iskanja ravnotežja, ki morda včasih ni optimalno. In tako pride do konflikta. Z njim ni nič narobe, vendar je težava, če se mu pari izogibajo, pravijo družinski terpevti.

Številni pari bodo potiskali svoja čustva, ker jih zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne želijo izraziti. In to postane škodljivo, posebej, če gre za negativna čustva, težave in dvome. Z izogibanjem ne bosta dosegla ničesar koristnega, saj vama bo v določenem trenutku prekipelo in bosta drug drugega obsojala zaradi stvari, o katerih se nikoli nista pogovarjala.

Ker oseba tovrstnega dejanja ni pričakovala, vidva pa nista vajena govoriti o svojih težavah, pride do prevare.

Terapevti menijo, da lahko odpravita nevarnost, da bi prišlo do prevare le tako, da se začneta resno pogovarjati. Pred tem pa si zastavita nekaj vprašanj:

1. Ali obstaja stvar, ki je ne morem deliti s partnerjem?
2. Zakaj se bojim deliti določene stvari?
3. Kaj želim od partnerja, a to ignoriram?
4. Kaj je ključna stvar, zaradi katere se bom počutil/-a dobro, a je ne dobivam od partnerja?

Konflikt ni vedno slab in povsem naravno je, da bo do njega prišlo, zato se ga ne smeta bati, ker boste le tako izvedeli, kateri dejavniki ustvarjajo problem v vajinem razmerju. Če ga ignorirata, bo prišlo do negativnih čustev, kot so prezir in zamera.
Ti dve čustvi sta veliko hujši od frustracije, ker pomenita le eno: PARTNER VAS DOJEMA KOT SEBI MANJ VREDNO OSEBO!

To ti želi povedati, ko položi svojo dlan na tvojo nogo To ti želi povedati, ko položi svojo dlan na tvojo nogo 5 pomembnih življenjskih lekcij, ki ste se jih naučili od svoje sestre 5 pomembnih življenjskih lekcij, ki ste se jih naučili od svoje sestre Ženska, ki spoštuje sebe, ne bo tolerirala takšnega moškega Ženska, ki spoštuje sebe, ne bo tolerirala takšnega moškega 798344 Dogovor, zlata vreden: 6 obljub, ki si jih dajo srečni pari ·