cover-motor
Utrip mesta · mobilno

Gulas PI1S je električni motocikel s stopalkami, ki se s pomočjo električne energije lahko pelje do 200 kilometrov daleč. Za našo deželo več kot dovolj za vsakodnevno pohajkovanje ali kakšen vikend izlet. Ima sicer malce nenavadno ime, kot priljubljena mesna jed, a tako vsaj s prepoznavnostjo pri nas ne bo imel težav.

Gulas PI1S je električno motorno kolo, ki ima vgrajene tudi stopalke. Vozniki Tomosov izpred let se zagotovo spominjajo teh motorčkov, ki so jim omogočili povratek domov ali do najbližje bencinske črpalke, če so ostali brez goriva. Podobna zgodba je pri Gulasu, a z 200 kilometri dosega je možnost, da v mali Sloveniji ostanete brez električne energije, saj je vedno več električnih polnilnic, zelo majhna. Gulas PI1S ima elektromotor s 38 konjskimi močmi, 100 Nm navora in omogoča vožnjo do hitrosti 115 km/h.

Gulas PI1S ponuja dve baterijski možnost. Z manjšo, ki ima zmogljivost 6,5 kWh, je mogoče narediti do 125 kilometrov. Večja ima zmogljivost okroglih 10 kWh in omogoča doseganje razdalj do 200 kilometrov. Elektromotor ima vse sestavine pravega motornega kolesa, le vonj po bencinu mu manjka. A nič za to, ta primanjkljaj kaj hitro nadomesti s hitrim pospeševanjem električnega motorja. Vozniki bodo morali elektromotor registrirati kot običajno motorno kolo in tudi uporabljati vso obvezno zaščitno opremo. Seveda brez žlice, ta za upravljanje elektromotorja ni potrebna, nanjo asociira zgolj ime električnega motornega kolesa.

PREBRITE ŠE: FIDO MODEL 1: EDEN OD NAJBOLJ SIMPATIČNIH ELEKTRIČNIH SKUTERJEV

Galerija slik: Gulas PI1S

Gulas PI1SOdpri galerijo

Kolo Hydrofoiler – je to šport prihodnosti? Kolo Hydrofoiler – je to šport prihodnosti? Mercedes-Benz G65 Final Edition Mercedes-Benz G65 Final Edition: G-wagon za vrtoglavih 310.233 evrov Nissan GT-R Nissan GT-R, ki ga lahko vozimo s ploščkom za PlayStation Nova Porsche 718 Boxster GTS in Porsche 718 Cayman GTS Nova Porsche 718 Boxster GTS in Porsche 718 Cayman GTS za leto 2018