Slika 2_polkolo Kolelinia2
Utrip mesta · mobilno

Čeprav je precej nenavadno, je kompaktno Halfbike polkolo prevozno sredstvo, ki ga za raziskovanje mestnih ulic na treh kolesih preprosto moramo imeti. S svojo obliko in načinom prevažanja bo zdaj kolesarjenje v šolo ali službo več kot zabavno. Torej kolo nekoliko drugače.

Morda se bomo kaj kmalu lahko po mestnih ulicah vozili z nenavadnim polkolesom, ki ga je, v upanju, da bi nam urbana prevozna sredstva pokazali na drugačen način, ustvarila ekipa mladih oblikovalcev in raziskovalcev Kolelinia Lab, ki upajo, da bodo v svoji Kickstarter kampanji zbrali dovolj sredstev za produkcijo.

Halfbike, kot so poimenovali svoj novi izdelek, je nova vrsta prevoznega sredstva, ob izdelovanju katerega so imeli v mislih predvsem uporabnikovo izkušnjo. Lahkotno poganjanje dveh manjših kolesc in enega malce večjega nam zagotavlja izredno hiter in zabaven prevoz mimo mestnega vrveža po cestah in uličicah, njegova platforma pa predstavlja inovativen pristop h kolesarjevemu bolj pokončnemu in višjemu položaju, ki mu omogoča boljši pregled in kontrolo nad okolico.

Polkolo je ravno prave velikosti, da se z njim podamo na daljše razdalje. Čeprav je primerno za krajši prevoz, v službo ali šolo, ga lahko brez težav vzamemo s seboj na avtobus ali kateri drug javni prevoz, z nami lahko stoji v gneči v dvigalu ali pa preskakuje stopnice do bližnjega parka.

Ročno narejen okvir iz lahkega aluminija je le eden izmed kakovostnih materialov in komponent, ki odlikuje Halfbike. Čeprav ga ne vozimo kot običajno kolo, se zdi, da se bomo z njim zlahka ujeli. Krmarimo ga s krmilom, izdelanim iz impregniranih ozkih vezanih plošč, na koncu katerih sta še ročaj in zavora, zato se moramo vožnji resnično prepustiti in dovoliti našemu telesu, da nas z gibi vodi v pravo smer.

Zanimivo pogruntavščino si oglejte tudi v galeriji.

Odpri galerijo
cover-Mercedes-benz-c-gla Mercedesova renesančna pomlad – slovenska predstavitev razreda C in GLA cover-apollo-70 Mobilni bar, o katerem sanjajo mnogi Audi je premierno odkril tretjo generacijo Audi TT s povsem novo, ostrejšo masko. Foto: Nejc Kovačič Obiskali smo: Kraljico avtomobilskih salonov – Ženeva 2014 F1 Grand Prix of India - Race Sezona F1 2014: Razlaga novih pravil formule ena · · · ·