Robotska obleka Hankook Mirae Method-2
V zraku · tehnologija

Se spomnite filma Ognjeni obroč (Pacific Rim), v katerem so ogromne robote upravljali piloti? Zahvaljujoč Vitaliju Bulgarovu in podjetju Korea Future Technology tovrstni roboti in mehanske mišice niso več znanstvena fantastika. Prihodnost je tukaj in zdaj. Spoznajte robotsko obleko Hankook Mirae Method-2.

Kaj se zgodi, ko glave stakneta snovalec robotov Vitaly Bulgarov, čigar dela smo lahko občudovali v filmih, kot so Transformerji, Terminator in Robocop ter računalniški igrici World of Warcraft, in korejsko podjetje Korea Future Technology?

Skoraj 4-metrsko robotsko obleko Hankook Mirae Method-2, vredno futurističnega filma. A ta prihodnost je tukaj in zdaj. No, dejansko bo mehanska obleka nared čez eno leto, že zdaj pa je zanjo pokazalo zanimanje mnogo podjetij. Možnosti uporabe so namreč številne, Bulgarov pa upam, da jih bodo zaposlili tudi za odstranjevanje posledic jedrske nesreče v Fukušimi, kjer so pogoji za delo zaradi sevanja nemogoči.

PREBERITE ŠE: Kengoro: humanoidni robot, ki ‘švica’ in naredi več sklec kot ti

Voznik sedi v stekleni kabini (podobno kot v žerjavu), robota, ki za zdaj lahko hodi le po ravnih površinah, pa upravlja s krmilniki. Ker se trenutna različica napaja žično (pa tudi privezana je, da se ne prevrne), je Hankook Mirae Method-2 bolj kot ne omejen na zaprte prostore. Za zunanjo uporabo mu bodo namestili kolesa in zagotovili lasten vir napajanja. Robotska obleka ne bo poceni, zanjo bo namreč treba odšteti kar 8 milijonov evrov.

Galerija – robotska obleka Hankook Mirae Method-2:

Robotska obleka Hankook Mirae Method-2 Odpri galerijo

Lebdeči Bluetooth zvočnik LG PJ9 LG PJ9 – lebdeči brezžični zvočnik, ki se polni sam Brezžične slušalke Philips SHB8850NC Brezžične slušalke Philips SHB8850NC – brez šumov, brez kablov, brez kompromisov Prva solarna cesta na svetu. V Franciji zrasla prva solarna cesta na svetu Savvy EKG – osebni merilnik EKG Savvy EKG – Slovenci razvili osebni merilnik EKG, ki vam lahko reši življenje · ·