1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Delavnica FMW Motorcycles se nahaja v italijanski Anconi, sad njihove truda in dela pa je popolnoma edinstven Harley-Davidson Hurakàn. Delavnica si je zgradila že kar prepričljiv renome, z najnovejšim “café racerjem” pa si ga bodo samo še povečali. Ko se boste naslednjič potepali po obalah mediteranskega morja, le oči na peclje in bodite pozorni na Hurakàna. Mogoče ga ugledate prav vi.

Kot so nam razložili pri FMW Motorcycles, pomeni beseda Hurakàn majevsko božanstvo, odgovorno za veter, ogenj in nevihte. Ne samo, da je to sila zanimivo ime za motorno kolo, vse te sestavine majevskega božanstva, so bile tudi navdih pri oblikovanju motornega kolesa. Najprej je moralo biti motorno kolo s takim imenom popolnoma edinstveno in seveda zelo močno. Poleg tega pa mora imeti še odlično dinamiko in odlične vozne karakteristike.

Ker karakteristike Harley-Davidsona niso najbolj zmogljivostno usmerjene, so v Hurakàna vgradili še dodatno “napiljen” S&S V-twin motor. Motor je tako precej zmogljiv, ostalo pa spominja na retro dizajn in ikonično podobo starih italijanskih tekmovalnih motornih koles. Izpušni sistem Hurakàna je precej zapleten in popolnoma ročno izdelan. Ročno izdelano so tudi vse ostale komponente ogrodja na motorju, kjer boste našli veliko debelega aluminija, ki je zmožen prenašati tresljaje močnega motorja. Zadek skriva posodo za olje in 5-litrsko posodo za gorivo, ki je sestavljena iz dveh delov. Vse to zgolj zaradi tega, ker so hoteli oblikovalci skriti vso elektroniko in zakriti napravo Motoscope Pro, ki dovoljuje motoristu spremljanje njegove vožnje.

PREBERITE ŠE: DEATH MACHINES OF LONDON AIRFORCE: POKLON LEGENDI MOTO GUZZIJA

Galerija slik: Harley-Davidson Hurakàn

Harley-Davidson HurakànOdpri galerijo
USSV Rhino GX USSV Rhino GX: robusten SUV z nežno dušo slogdesign-feddz-electric-bike-designboom-1800 Električni moped FEDDZ: edinstven sodobni upornik Mercedes-Benz G (2019) Mercedes-Benz G (2019): najnovejši G je že na voljo v strupeni AMG-različici 1000-500-citymagazine-cover Corbellati Missile: bo to novi najhitrejši avtomobil na svetu? · · · · ·