"Harry Potter and the Cursed Child"
Kulturni izbor · odri

“Harry Potter and the Cursed Child” je osmi uradni del pripovedi o slavnem čarovniku Harryju Potterju, ki se je zasidral v srca številnih ljubiteljev fantazijskih knjig in filmov. Del, ki razkriva, kako literarni in filmski ljubljenec preživlja svoja zrela leta, pa bo tokrat na ogled v obliki gledališke predstave v londonskem Palace Theatru. Vas zanima, kaj se je zgodilo 19 let kasneje?

Harry Potter je preprosto preveč priljubljen, da bi utonil v pozabo. Čeprav J. K. Rowling, ki je zaslovela s sedmimi odličnimi knjigami o pogumnem čarovniku, ki so bile uprizorjene tudi na filmskemu platnu, za zdaj ne namerava napisati osme knjige o Harryju Potterju, je v veselje vseh ljubiteljev čarovniške sage s pomočjo Jacka Thorna in Johna Tiffanyja spisala scenarij za gledališko predstavo, pri kateri gre za osmi del pripovedi o Harryju, ki govori o njegovih dogodivščinah v zrelih letih.

Naj vam zaupamo nekaj podrobnosti težko pričakovane gledališke predstave. Zgodba se bo odvijala 19 let po tem, ko smo zadnjič videli naš najljubši čarovniški trio – Harryja, Rona in Hermiono. Harry je odrasel in končno ima svojo družino. Dela na Ministrstvu za čaranje in njegovo življenje deluje kot iz škatlice. Ampak Harry ne bi bil Harry, če njegovo življenje ne bi bilo vsaj malo zapleteno. Prezaposleni oče treh otrok se še vedno bori s preteklostjo, ki noče ostati, kjer je njeno mesto – v preteklosti, medtem ko se njegov Albus spopada s težo družinske dediščine, ki je ni nikoli zares želel. Ko se preteklost in sedanjost združita, sta oba soočena z neprijetno resnico, da se za nedolžno kuliso še prevečkrat skriva najhujše zlo.

PREBERITE ŠE: 8 najboljših knjig izpod prstov uspešnežev s katerimi se boste naučili ”upravljali” svet

Gledališki spektakel bo na ogled v dveh delih in bo uprizorjen s pomočjo 30 nastopajočih, ki bodo oder londonskega gledališča Palace Theatre zavzeli prihodnje poletje. Karte bodo v spletni prodaji od 28. oktobra 2015 za vse, ki se bodo prej registrirali na spletni strani Harrypottertheplay.com.

Peer Gynt Premiera baleta Peer Gynt v SNG Maribor opera Baletni večer Meso srca / Kaktusi premierno v SNG Opera in balet Ljubljana 004_lotddg_photo_8049_1500x999_82eed9adab8ace1ad9c884d0284babbc Najbolj obiskan plesni spektakel na svetu Lord of the Dance kmalu v Stožicah! Zastave-FBS_b Festival Borštnikovo srečanje letos praznuje 50 let · ·