Hasselblad X1D II 50C: nespremenjen dizajn, a veliko boljša hitrost
V zraku · tehnologija

Hasselblad je naznanil kamero X1D II 50C, naslednico svoje prve brezzrcalne kamere srednjega formata X1D 50C, ki je izšla leta 2016 – podobnosti med obema napravama je veliko, a kljub temu je mogoče pri novinki opaziti nekaj izboljšav.

Uporabnike kamere X1D 50C je zmotila predvsem počasnost delovanja, zato je bilo pričakovati, da se bo Hasselblad pri izdelovanju novega modela X1D II 50C med drugim posvetil temu aspektu – čas zagona naj bi tako zmanjšal za 46 %, neprekinjenega slikanja pa za 35 %.

Dizajn kamere, ki v ohišju skriva senzor z ločljivostjo 50 MP, v veliki meri ostaja enak – največ pozornosti je požel 3,6-palčni zaslon na dotik, ki je od svojega predhodnika večji za 0,6 palca. Izboljšav je bilo deležno tudi elektronsko iskalo s 55 % več slikovnih pik in večjo povečavo.

Naprava prav tako ponuja podporo za aplikacijo Phocus Mobile 2, ki uporabnikom tabličnega računalnika iPad Pro omogoča, da fotografije v formatu RAW prenesejo prek omrežja WiFi ali priključka USB-C in jih nato tudi uredijo.

Cena kamere, ki jo ročno izdelujejo na Švedskem, znaša 6000 €.

Galerija: Hasselblad X1D II 50C

Hasselblad X1D II 50COdpri galerijo
Aura: končno smo dobili platformo, ki loči ponaredke od originala! Aura: končno smo dobili platformo, ki loči ponaredke od originala! 616tNHVGAoL._SL1000_ Novi Amazon Kindle Oasis 2019: generacija, narejena za nočno branje! 81UfpN5uJ-L Pavlok 2: magična zapestnica, ki sproži šok, če posežeš po “pregrehi” LiPlay-Colors Fujifilm Instax Mini LiPlay: kamera, ki med fotkanjem snema tudi zvok