darab_zsuzsa_hw_workstation_kabin_001
Utrip mesta · arhitektura · V zraku · dizajn

Madžarski studio Hello Wood predstavlja svojo “delovno postajo”, ki so jo navdihnile sanje in/ali potreba po zasebnem pisarniškem prostoru v času dela od doma.

Ta manjši modul je zasnovan tako, da izpolni želje po osamitvi in zasebnem delovnem prostoru, brez da bi morali doma, v stanovanju ali v hiši, spreminjati postavitev ali namembnost prostorov. Medtem kot igriv lesen objekt v svoji osnovi predstavlja prostor za delo in sestanke, lahko med drugim služi tudi kot soba za goste ali otroška igralnica, lahko pa je tudi umirjeno, sproščujoče pribežališče za samoto in ustvarjalnost.

Kabina podjetja Hello Wood predstavlja igriv hibrid med oblikovanjem in arhitekturo. Presega konvencionalno geometrijo kocke in je tako umetniško delo, ki izstopa iz pokrajine. Njena “skalnata” podoba pripelje naravo še bližje, notranjost, kjer prevladuje naravni borov les, pa dopolnjujejo velika okna, ki ponujajo izjemen pogled na okolico.

Svojo kabino so pri Hello Wood oblikovali tako, da se prilagaja spremembam letnih časov – notranjost je izolirana, hkrati pa ima tudi integriran hladilni sistem. Pisarna se hitro in digitalno izdela s pomočjo CNC-strojev, kljub hitri “ponovljivosti” le-tega, pa petnajstranska kabina ohranja svojo geometrijsko kompleksnost in iz vsakega zornega kota izraža edinstven profil. S svojo nizko porabo energije in s poudarkom na okolju prijazni gradnji je ta kabina seveda bolj “zelena” kot tipična hiša, zgrajena iz neobnovljivih materialov in z običajnimi tehnologijami.

LumiPod Lumipod: zastekljene kabine, postavljene v samo srce narave basecabincover Base Cabin: eko mikro hiška na kolesih Casa Bautista (Foto: Onnis Luque/Casa Bautista) Casa Bautista: odmaknjena vila ob morju v Mehiki monolitcover Hiša v puščavi: monolit, ki se vije okoli naravne skale ·