cover-hispterji
V zraku · buzz buzz

Čeprav je izraz hipster v ”mainstream” prodrl šele po letu 2000, je bil skovan že v 40. letih prejšnjega stoletja. In ko smo ravno pri zgodovini, to so zaznamovale številne pomembne zgodovinske osebnosti, ki pa s hipsterstvom niso imele nič. A v serij ilustracij Hipstory je ilustrator Amit Shimoni zgodovino nekoliko priredil in svetovne voditelje prikazal kot hipsterje.

Današnji hipsterji in legendarni svetovni voditelji pa vendarle imajo nekaj skupnega. Ustvarjalnost in obsedenost z lastnim imidžem, ki pa sta ven butali na drugačen način, saj so si karakterno in idejno galaksije narazen. A papir prenese vse in Amitu Shimoniju zgodovinskih osebnosti ni bilo težko prelevil v hipsterje. Nekaterim ta videz prav paše. A bolj kot izgled Hipstory presprašuje kdo so naši voditelji in kdo smo mi sami. Preverite.

PREBERITE ŠE: Božično-novoletni okraski za brado

Mahatma GandhiOdpri galerijo

bozicni okraski Božični okraski, ki vas bodo nasmejali do solz iStock_000003020599_Medium Silvestrski ognjemet: 10 stvari, ki jih še niste vedeli o ognjemetu Andrew Suryono Sony World Photography Awards 2015: Top 18 fotografij z natečaja qw3123 7 nesramno dragih daril, ki si jih lahko privoščijo samo bogati ·